Nogomet
Nogomet

Četiri mjeseca prije Eura, ljutiti Fabio Capello dao otkaz!

Fabio Capello dao je ostavku na mjesto izbornika Engleske svega četiri mjeseca prije Europskog prvenstva, razišao se s FA-om zbog Terryja...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Četiri mjeseca prije početka Eura 2012. engleska nogometna reprezentacija ostala je bez izbornika! Najskuplji svjetski šef nacionalne momčadi, 66-godišnji Fabio Capello (zarađivao je gotovo 9 milijuna eura godišnje), razišao se s Engleskim savezom zbog slučaja Terry.

 

Talijan je protekloga vikenda u interjvuu za Rai kazao da i dalje želi Terrya za kapetana reprezentacije jer igraču Chelseaja nije dokazano da je rasistički vrijeđao suparnika iz QPR-a. Ta se Capellova izjava nije svidjela šefovima u Savezu, pa su ga u srijedu pozvali na sastanak, a koji je završen raskidom ugovora.

''Glavna tema razgovora bila je odluka Saveza da oduzme kapetansku vrpcu Johnu Terryu i Capellovo javno izraženo neslaganje s takvom odlukom. Sastanak je trajao duže od jednoga sata, Capellova ostavka je prihvaćena i stupila je na snagu odmah. Zahvaljujemo mu na suradnji i želimo mu sreću u karijeri'',stoji u priopćenju Engleskoga saveza.

Fabio Capello postao je izbornik Engleske 14. prosinca 2007. godine, tri tjedna nakon potopa Engleza od Hrvata (2:3) na Wembleyu. Reprezentaciju je vodio na 42 utakmice, a imao je 28 pobjeda (67 posto uspješnosti), s prosjekom od dva pogotka po utakmici.

Englezi sljedeću prijateljsku utakmicu igraju 29. veljače protiv Nizozemske, a momčad će u tom susretu voditi Stuart Pearce. Već početkom ožujka bit će izabran novi šef reprezentacije, a prema mišljenju britanskih kladionica jedan od najvećih favorita za taj posao je trener Tottenhama Harry Redknapp.

Predsjednik FA David Bernstein ranije je izjavio da u Savezu vlada raspoloženje da sljedeći izbornik bude Englez, budući da su na toj funkciji u prethodnih deset godina uglavnom bili stranci. Šveđanin Sven Goran Eriksson proveo je pet godina na klupi Engleza, poslije njega domaći trener Steve McClaren trajao je samo 16 mjeseci, a potom Capello tri i pol godine.

 

Press konferenciju će FA imati u četvrtak u 12 sati, kada će objaviti tko će preuzeti momčad. (Agencija VLM)