Nogomet
Nogomet

Čech i Rosicky upitni za utakmicu s Poljskom, Šveđanima 'visi' Ibra!

Nastup u A-skupini Europskog prvenstva u Poljskoj češki bi nogometaši mogli završiti bez dvojice svojih najistaknutijih pojedinaca, golmana Petra Čecha i veznjaka Tomaša Rosickog...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Arsenalov veznjak napustio je dvoboj drugog kola protiv Grčke u utorak (2-1 pobjeda Čeha) na poluvremenu zbog ozljede Ahilove tetive, dok je Chelseajev vratar, koji je odradio utakmicu do kraja, u srijedu ujutro otišao na rentgensko snimanje lijevog ramena zbog oštre boli.

U liječničkoj službi reprezentacije nadaju se ipak da će obojica biti spremni za odlučujući sraz trećeg kola protiv domaćina Poljaka. Prvi liječnik dr. Petr Krejči procijenio je izglede za njihov nastup na 25-75%.

U petak dvoboj drugog kola D-skupine Europskog prvenstva u Kijevu igraju nogometaši Engleske i Švedske. I jedni i drugi imaju svježih problema s ozljedama.

Zbog oštre boli u natkoljeničnom mišiću trening švedske reprezentacije u srijedu je prijepodne napustio njihov najbolji nogometaš Zlatan Ibrahimović. Iz švedskog tabora, međutim, jamče da njegov nastup u petak protiv Engleza nije ni najmanje dvojben.

Otvorenom je treningu Šveđana inače u srijedu nazočilo više tisuća navijača. Neuobičajen je potez povukao izbornik Kurt Hamren uzevši mikrofon i preko razglasa se ispričavši na porazu od Ukrajine u prvoj utakmici.

''Učinit ćemo sve da sada pobijedimo Englesku'', javno je obećao Hamren.

Sličan problem, samo s gležnjem, u srijedu je doživio lijevi bočni branič engleske nacionalne momčadi Ashley Cole. Niti njegov nastup ne bi smio doći pod znak pitanja, premda je u srijedu također napustio vježbanje usred treninga.

Sigurno zato izborniku Royu Hodgsonu na raspolaganju neće biti branič Liverpoola Martin Kelly, koji je obolio od virusne upale. (TS)

Dragi navijači na Euru ili u domovini, šaljite nam svoje fotografije navijanja, slavlja i podrške hrvatskoj reprezentaciji na moj.report@novatv.hr. Najbolje ćemo objaviti na našem portalu.