Nogomet
Nogomet

Bilić odveo reprezentativce u Rovinj

Hrvatski nogometni reprezentativci u 13 sati su otputovali u Rovinj, na drugi dio priprema za Europsko prvenstvo. Sad već gotovo kompletna momčad okupila se u zagrebačkom Sheratonu, a u novo oblijepljenom autobusu nisu bili samo Olić, Pranjić.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Pletikosa i Subašić, s tim da će se Subašić priključiti već navečer u Rovinju, a ostala trojica dolaze kasnije zbog klupskih obveza. Po dolasku u Rovinj na rasporedu je bilo trčanje u blizini hotela.

Ivica Olić i Danijel Pranjić iza sebe imaju tešku noć nakon poraza u finalu Lige prvaka, zacijelo će im trebati vremena da se psihički oporave od Chelseajeve pobjede i poraza njihova Bayerna.

''Sigurno je da će im trebati vremena, s jedne strane Olića će to pratiti kroz cijeli život, no siguran sam da će u našem okruženju to uspjeti potisnuti. Mi smo tu da obojici pomognemo i ne vidim tu nekakav veliki problem'', kazao je Slaven Bilić.

Bude li jedanaesteraca na Euru, hoće li Olić pucati?

''Ma to je lutrija i najveći svjetski igrači kao Maradona, Baggio, Baresi... promašivali su. Meni je žao što Bayern nije osvojio naslov, kako zbog dvojice naših igrača, tako i zbog toga što je Bayern zaslužio, a ja volim kad pobijedi bolji, a oni su bili bolji. S druge mi je strane drago i zbog Chelsea, zbog Drogbe, Lamparda, Terryja, Čecha, igrača koji su sedam, osam godina bili blizu, nekad su bili izbačeni i kad su trebali proći, nekad su ispadali nesretno kao u finalu u Moskvu. Ma najbolje je Drogba rekao - Bog je to odavno napravio i tako je trebalo biti'', rekao je hrvatski izbornik.

Kapetan Darijo Srna stigao je, u džepu ima nove trofeje sa Šahtarom, sad bi želio nešto učiniti i s reprezentacijom.

''Umor? Pa jesam umoran, ali svatko od nas kad dođe u reprezentaciju više taj umor ne osjeća. Ovo je ipak šlag na tortu, idemo predstavljati svoj narod. Znamo koliko smo se borili, odricali i što smo sve govorili dok nismo došli do Eura. Sad treba u ova tri tjedna raditi, a molim i medije da budu pozitivni, da na kraju razveselimo naš narod u ovim teškim vremenima'', veli Srna, veliki optimist pred Euro.

''Hrvatska je najbolja kad je najpotrebnije, vidjeli ste kako smo igrali u Istanbulu, kako je sve, iako dotad nije bilo tako, postalo pozitivno. Sad je važno u ova tri tjedna tu pozitivu i zadržati. Priča se da nema euforije, ja se ne bih složio. Išao sam u Metković pa me pitaju na granici hoćemo li proći skupinu, pa me zaustavi policija radi brzine i pita kako će biti. Nama malo treba da zaplješćemo i zapjevamo i ja kao svaki Hrvat očekujem da ćemo proći.''

Jeste li platili kaznu?

''Nisam'', uz smiješak je zaključio Srna. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.