Nogomet
Nogomet

Bayern nešto 'mulja': Zašto zvijezde neće igrati protiv Messija i društva?

Mnogi su se iznenadili kada je u utorak na treningu minhenskog Bayerna osvanuo Manuel Neuer.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Naime, Bayernov čuvar mreže je samo dan ranije otkazao njemačkoj nogometnoj reprezentaciji (u prijateljskoj protiv Argentine) zbog ozljede kuka.

Ali, na treningu Bayerna se nije činilo kao da Neuer ima bilo kakvih tegoba, kako se opisivalo njegovo stanje nakon utakmice Njemačkog superkupa protiv Borussije Dortmund. Čak je zaigrao i u polju uz Bastiana Schweinsteigera, Claudija Pizarra, a u opuštenoj trening-utakmici 7 na 7 zabio je i gol.

Bild analizira kako će prijateljsku protiv Argentine propustiti četiri Bayernove zvijezde, Schweinsteiger, Gomez, Lahm i naravno Neuer. No, od spomenute četvorke, ozlijeđen je zapravo tek Gomez, koji je operirao gležanj, dok su Schweinsteiger i Neuer "lažno ozlijeđeni", a Lahm je dobio poštedu jer će uskoro postati otac.

Njemački dnevnik postavlja pitanje daje li se tako Bayernu prednost uoči početka bundesligaške sezone jer će za razliku od Eura, kada su se u kadru forsirale Bayernove zvijezde, protiv Argentine dominirati Borussijini igrači.

No, "teoriju zavjere" odbacio je Borussijin predsjednik Hans-Joachim Watzke koji kaže:

''Naši igrači žele igrati. Mislim da neće biti posljedica. Na kraju, ne igramo protiv Bayerna za vikend.''

I zaista ne igraju, Borussija prvo kolo igra 24. ovog mjeseca protiv Werdera, dok Bayern dan kasnije gostuje kod Greuther Fürtha.(TS)

Više o