Nogomet
Nogomet

Amerikanci pobijedili Nijemce, sramota velike želje Barcelone

Reprezentacija SAD-a je u golijadi s 4:3 pobijedila oslabljenu Njemačku u Washingtonu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Iako je bio bez ključnih igrača minhenskog Bayerna i Borussije Dortmund, poraz od SAD-a zasigurno nije dobro legao aktualnom izborniku Joachimu Löwu, pogotovo zbog činjenice što je na suprotnoj strani izbornik njegov bivši šef u reprezentaciji "elfa" – Jürgen Klinsmann. Podsjetimo, Löw je od 2004. do 2006. godine radio kao Klinsmannov asistent u reprezentaciji, koju je nakon njegovog odlaska i naslijedio.

Ter Stegen poput Ladića

No, u porazu od SAD-a ponajviše su kumovale pacerske pogreške njemačke obrane, na čelu s vratarom Marc-Andreom ter Stegenom. Upravo je mladi vratar Borussije Mönchengladbach, koji je velika želja Barcelone, izravni krivac za drugi pogodak SAD-a, kada je jednu povratnu loptu svog braniča sproveo u vlastitu mrežu, nešto poput Dražena Ladića u dvoboju protiv Bosne i Hercegovine 1997. godine.

Mladi njemački čuvar mreže je u tri nastupa za Njemačku primio čak 12 pogodaka!

SAD je tim autogolom poveo 2-0, a za 1-0 zaslužan je sjajni Altidore, koji je ubacivanje s desne strane SAD-ova napada krasnim volejem pospremio u lijevi kut Ter Stegena.

Dempsey zabio sjajan gol

Westermann je u 52. minuti susreta smanjio na 1-2 za "elf", no u razmaku od svega četiri minute Dempsey zabija dva pogotka i diže prednost SAD-a na tri gola. Napadač Tottenhama je drugim pogotkom došao do brojke 34, čime je postao drugi strijelac reprezentacije SAD-a svih vremena.

Njemačka preko Krusea i Draxlera u 79. i 81. smanjuje na 3-4, no do izjednačenja nije mogla. Recimo da su potonja dva strijelca za "elf" upisala svoje prvijence u drugom, odnosno šestom nastupu.

SAD je tako na najbolji mogući način proslavio 100. godišnjicu osnutka saveza (5. travanj 1913. godine)!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.