Nogomet
Nogomet

Napadački vatromet u Salzburgu: Može li Dinamo napokon pobijediti?

Večeras u 21.05 Dinamo gostuje kod Red Bulla u 3. kolu Europske lige.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Na Maksimiru se još žali za utakmicom na Celtic Parku. Bila je to tipična Dinamova večer u kojem je hrvatski prvak imao priliku prekinuti poduži post u gostujućim utakmicama skupina euro kupova. Nakon poraza u Glasgowu niz poraza Dinama u tim utakmicama popeo se na jedanaest!

Osam sezona zaredom Modri igraju skupine europskih kupova. Na 20 gostovanja upisali su samo tri pobjede uz jedan remi. Primili su čak 45 pogodaka, a zabili tek 13.

Večeras Modri gostuju u Salzburgu kod goropadnog Red Bulla. I oni još uvijek ne mogu prežaliti ispadanje u kvalifikacijama za Ligu prvaka od Malmoa, a u skupini Europske lige imaju bod više od Dinama. Odigrali su 1:1 sa Celticom doma i slavili kod raspale Astre u gostima.

Ludi napad Red Bulla

Red Bull slovi za laganog favorita u večerašnjoj utakmici, no Dinamo nije bez šanse. Pred tu nesretnu utakmicu protiv Celtica mnogi su imali dobar osjećaj. Dinamo je tada zbilja igrao dobro, bolje od domaćina, ali je izgubio. Austrijanci bi trebali biti još teži suparnik, ali nekako ponovno vlada optimistično raspoloženje i dojam da Dinamo može izvući makar bod.

Bit će to sudar dva odlična napada, obrane su jednima i drugima slabiji dio momčadi, a to je garancija za pune mreže. S jedne strane ubojiti Jonathan Soriano, pa Alan i Kevin Kampl, a s druge nezadrživi Soudani i Angelo Henriquez koji je iz momčadi istisnuo nedovoljno spremnog Duje Čopa.

Oni su garancija dobre utakmice u Red Bull Areni. Taj Soriano je nastavio luđački bušiti mreže, o njemu je prošle sezone pričala cijela nogometna Europa. Ove je već postigao nevjerojatna 22 pogotka u 19 utakmica! Katalonac nikad do kraja nije dobio priliku dokazati se u Barceloni, ali je zato jedan od najefikasnijih strijelaca u Europi. Tu je i njegov partner u napadu, Brazilac Alan koji je ove sezone već postigao 14 pogodaka.

Na desnoj strani izrazito je opasan Slovenac Kevin Kampl. On je zabio Astri u prošloj utakmici, a ove je sezone uz šest pogodaka upisao i čak 11 asistencija.

Soudani i Henriquez jaki aduti Zorana Mamića

Momčad je to slagana za Ligu prvaka, baš kao i zagrebački Dinamo. Modri imaju nevjerojatnog Soudanija koji može zabiti svakome ako ima svoju večer. U Glasgowu ga nažalost nismo vidjeli u njegovom pravom izdanju i zato je ostao mali dužnik.

Angelo Henriquez igra u velikoj formi i ovakva bi otvorena utakmica trebala biti savršena za pojačanje iz Manchestera. Zasad je dao osam golova, po jedan svakih 60 minuta.

Poraz bi Dinamu donio zaostatak za vodećim od četiri boda, dok bi pobjeda bila nagovještaj proljeća u Europi. Remi bi pak donio dodatnu dramu u skupini, jer očekuje se da Celtic slavi protiv Astre na domaćem terenu.