Nogomet
Nogomet

Real na pragu novog velikog transfera, a glavobolje mu zadaje Ramos

Nakon što su osigurali dolazak jednog od najvećih nogometnih talenata na svijetu na poziciji ofenzivnog veznjaka (Martin Odegaard), Real Madrid se pobrinuo da sličnog talenta dovede i na poziciju defanzivnog veznog...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Lucas Silva (21) smatra se najtalentiranijim veznim igračem u Brazilu, a trenutno je još uvijek član Cruzeira. Međutim, nakon sastanka koji su u srijedu odradili predstavnici klubova samo još potpis nedostaje pa da i taj 'dijamant' postane dio Kraljevskog kluba.

Brazilac je želja Reala još od kolovoza, no tek je treća ponuda bila dostatna da se slomi otpor brazilskog kluba. Real će Athletic Bilbau prodati Asiera Illarramendija za otprilike 23 milijuna eura, a Silvu će platiti oko 15.

Transfer bi trebao biti služben idućeg tjedna, a Silva bi potpisao ugovor na čak šest i pol sezona. 

Real, doduše, sada treba brinuti obrana, s obzirom da je stoper Sergio Ramos (28) odbio prvu ponudu kluba za produljenje ugovora. Španjolski mediji prenose da je klub ponudio Ramos manja primanja, a od njega bi po novim uvjetima više zarađivali, osim Cristiana Ronalda (17 milijuna eura), Gareth Bale (11), Karim Benzema (8) i Iker Casillas (4).

Ramos je prošle godine bio ključni igrač Reala u pohodu na osvajanje 10. naslova prvaka Europe. Podsjetimo, Ramos je u trećoj minuti sudačke nadoknade finala Lige prvaka protiv Atletico Madrida zabio za 1-1, a onda je Real u produžetku slavio s ukupnim rezultatom 4-1.