Nogomet
Nogomet

Španjolski mediji: Opasna skupina, Hrvatska je najteži protivnik!

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D Eura 2016. u Francuskoj zajedno s reprezentacijama Španjolske, Turske i Češke...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

''Teška grupa za Španjolsku'', ističu najveće dnevne novine El País. ''Dostojanstveni nasljednici talenta i nestalnosti bivše Jugoslavije, Hrvati su se predstavili svijetu trećim mjestom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Sada se vraćaju u Francusku po nove pobjede, s nimalo manje nogometne kvalitete nego onda'', napominje taj list.

''Hrvatska je uspjela zasjesti u europsku nogometnu panoramu i od tada joj jedino preostaje rasti. Teško je očekivati da iskrsne druga generacija poput čudesne u kojoj su igrali Boban, Prosinečki i Šuker i koja je bila u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998., no oni koji su ih naslijedili nastavljaju njegovati isti talent i urođenu sposobnost natjecanja'', piše sportski dnevni list AS s naslovom ''Uvijek čvrsta Hrvatska pod vodstvom Rakitića i Modrića''.

''Aktualna momčad Rakitića, Modrića i Mandžukića ostavlja trag u natjecanjima u kojima nastupa. Nekoliko lošijih uzastopnih rezultata doveli su do smjene Kovača i dolaska Čačića bez učinjene štete. Srećom po Hrvate, došlo je do reakcije pa će se momčad opet vratiti u elite'', dodaje taj list.

Druge sportske novine, Marca, napominju ''Opasna grupa za Španjolsku''.

Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni piše: ''Jedina dobra stvar za Španjolsku je što otvara prvenstvo protiv Čeha. Španjolska će se zatim morati ogledati s Turskom Fatiha Terima čija je zvijezda Arda Turan (Barcelona). A onda protiv Hrvatske Ivana Rakitića, Luke Modrića, a možda i Alena Halilovića. To su dva protivnika kojih se treba čuvati''.

''Španjolska nije imala sreće'', pišu dnevne novine El Mundo. ''Hrvatska je najteži protivnik'', ističe državna televizija TVE.