Nogomet
Nogomet

Nastavlja se HNL: Hajduk i Rijeka pred teškim ispitima

HNL se nakon reprezentativne stanke nastavlja utakmicama 13. kola, a raspored otvaranje nove prvenstvene runde nudi već danas.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

S početkom u 18:00 na Maksimiru Dinamo očekuje Zagreb, okrenut okršaju s Olympiakosom u utorak u Ligi prvaka. Pjesnici su poslije 12 kola jedina momčad bez pobjede, a u ogledu s Modrima s kojima opasno pušu za vratom Hajdukom i Rijeka zadovoljio bih i jedan bod.

Subotnji program donosi utakmice Istra 1961 - Osijek (15:00) te Lokomotiva - Rijeka (19:00). Osječani će u Puli tražiti bilo kakav pozitivan rezultat kako bi još malo pobjegli Zagrebu u borbi za ostanak, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se Puljani snaći bez Igora Pamića koji je nedavno smijenjen.

Rijeka će u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive pokušati zadržati korak s Dinamom koji u idućem kolu stiže na Rujevicu, a Lokosi su tu u poziciji da im je sve osim poraza - bingo.

U Koprivnici u nedjelju s početkom u 15:00 igraju Slaven Belupo i Hajduk. Splićani su u sjajnoj formi, trenutno su najbolja momčad u HNL-u, a posljednji pogodak primili su prije više od dva mjeseca (10. kolovoza u Kranjčevićevoj od Lokomotive). Koprivničanci će pokušati pomrsiti račune gostima, a glavni adut im je trener Željko Kopić koji je u HNL-u u sedam utakmica, kao trener Lučkog, Zagreba i Slaven Belupa, od Hajduka izgubio samo u dva navrata.

Kolo će zaključiti Split i Inter Zaprešić (nedjelja, 19:00) u Parku mladeži, u mini-derbiju sredine ljestvice. Eventualnim trijumfom Zaprešićani bi skočili na četvrto mjesto što bi bio fantastičan uspjeh za Diva iz predgrađa koji se ove sezone vratio među prvoligaše.

 

Standings provided by