Nogomet
Nogomet

Radio prijenosi utakmica uzrokuju sudare!

Slušanje radio prijenosa nogometnih utakmica za vrijeme vožnje iznimno je opasno, rezultati su najnovijeg istraživanja provedenog na engleskom sveučilištu Leicester.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Skupina znanstvenika pod vodstvom profesora Michaela Ponta smatra kako navijači slušajući prijenose utakmice gube koncentraciju u vožnji i postaju opasni sudionici prometa.

Znanstvenici su pratili ponašanja navijača na simulatoru za vožnju i došli su do vrlo zanimljivih spoznaja. Navijači bi zavisno od događaja na terenu naglo ubrzavali ili usporavali, počeli mahnito pretjecati vozila ispred sebe, trubiti. Najveći stres, a time i opasnost za vrijeme vožnje, izazivali su golovi, kazneni udarci i isključenja igrača.

Prema rezultatima istraživanja u Engleskoj je čak dva milijuna vozača imalo sudare ili je jedva izbjeglo nesreće dok su slušali prijenose utakmica. Najveća opasnost prijeti motociklistima, koji tijekom prijenosa izvode najviše 'ludosti' u prometu.

'Nogometni navijači ne bi smjeli voziti i slušati prijenose utakmica. Bilo bi najbolje kada bi ih netko vozio, posebice kada su u pitanju važne utakmice poput finala Lige prvaka,' kazao je profesor Pont, te dodao: 'Do sada se mislilo kako je za vrijeme vožnje jedino opasno pričati na mobitel, no vrlo je opasno i slušanje prijenosa utakmica.' (hina)

 

Više o