Nogomet
Nogomet

Prštale emocije u Liverpoolu: Kultni kapetan Gerrard oprostio se od Anfielda

Teška je ovo subota bila na legendarnom stadionu Liverpoola. Njihov vjerni Stevie trčao je Anfieldom posljednji put kao kapetan Redsa.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Izašao je na Anfield sa svoje tri curice kroz špalir njegovih suigrača i nogometaša Crystal Palacea, a tribine su spektakularnom koreografijom ispisale 'Kapetan' i 'S 8 G'.

Steven Gerrard posljednji je put istrčao na svoj Anfield kao kapetan najdražeg kluba, jedinog u kojem je igrao i htio igrati. Na kraju karijere nije htio 'varati' navijače i odlazi u slabiju konkurenciju, američki MLS u kojem će igrati za LA Galaxy.

Orila se pjesma o Gerrardu, ali i ona najpoznatija navijačka na svijetu ''You'll never walk alone''. Mnogima je na tribini to bilo previše, krenule su suze, a Gerrard se uspio suzdržati. Nakon više od 700 utakmica Stevie G odlazi. Nažalost, od 1998. do 2015. bez jedinog trofeja kojeg je htio – naslova engleskog prvaka. A osvoji je gotovo sve ostale. Od Lige prvaka i Kupa UEFA-e do FA kupa i Liga kupa.

Nažalost za Gerrarda i navijače Redsa, Liverpool je uspio izgubiti na oproštaju svog legendarnog kapetana od Anfielda. Crystal Palace je slavio s 3:1 i tako malo pokvario ovaj dan. Ipak, glavni lik ove utakmice bio je Stevie G, a Anfield je predvođen Kopom gromoglasno pjevao u čast svog heroja.

''Apsolutno sam shrvan. Nikad više neću igratim pred ovim navijačima...'', rekao je slomljeni Gerrard nakon utakmice.

 

Steven Gerrard says goodbye to Anfield.#ThanksSteviehttp://gerrard.liverpoolfc.com/

Posted by Liverpool FC on 16. svibnja 2015