Nogomet
Nogomet

Preminuo mladi nogometaš Istre Alen Pamić

U petak navečer, u 23. godini života, preminuo je Alen Pamić, igrač Istre 1961 i sin trenera Igora Pamića.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Tužna vijest objavljena je na internet stranicama NK Istre 1961. Nesretnog Pamića srce je izdalo tijekom malonogometne utakmice.

"Svi zaposlenici, stručni stožer i igrači Istre 1961 žele izraziti iskrenu sućut Alenovoj obitelji. Počivao u miru", stoji u kratkom priopćenju kluba.

Alen Pamić bio je sin trenera Istre 1961 Igora Pamića i brat Dinamova veznjaka Zvonka.

Nogometom se počeo baviti u dobi od 13 godina u rodnom Žminju, da bi prvu sezonu seniorskog nogometa odradio u Karlovcu (2007./2008.). Poslije zapaženih nastupa dovela ga je Rijeka, odakle je nakon dvije sezone preselio u belgijski Standard iz Liegea.

Triput se srušio u tri godine

Dolaskom u Liege počeli su se javljati problemi sa srcem. Srušio se je tijekom jednog zagrijavanja, ali kako pretrage nisu pokazale probleme, odlučio je nastaviti s nogometom.

Međutim, samo godinu dana kasnije, kada se u svom Žminju spremao za povratak nogometu, pao je u nesvijest. Tada je noć proveo u bolnici, a njegov otac Igor rekao je kako je Alen zdrav te da je aritmija srca posljedica uneravnoteženog krvotoka.

I nakon toga se vratio nogometu, s kojim je prestao 16. veljače ove godine, kada se srušio tijekom utakmice protiv Lokomotive u Puli. Tada se je brzo digao, ali bio mu je to posljednji susret u prošloj sezoni. U rujnu je trebao ići na nove kontrole koje su trebale dati odgovor na pitanje smije li se baviti nogometom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.