Nogomet
Nogomet

Poruka iz Ukrajine: Hrvati puno pričaju prije utakmice

Približava se jedna od ključnih utakmica kvalifikacijske skupine 6 u kojoj se Hrvatska i Ukrajina bore za drugo mjesto i priliku za južnoafričku vizu. Izbornik Ukrajinaca Mihajličenko najavio je napad na sva tri boda u Zagrebu te poslao poruku našoj ekipi.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Oleksij Mihajličenko iz Kijeva je poslao jasnu poruku: 'U Zagreb stižemo po sva tri boda', pišu Sportske novosti. Kaže da ga bod ne zanima, no sumnjamo da ne bi bio zadovoljan s remijem u Zagrebu. Tako je zborio i Hiddink kada je dolazio s Rusijom pa je odigrao jedan od svojih poznatih 'bunkera'.

Hrvati uvijek počinju utakmice puno prije njezina početka, no treba igrati nogama a ne jezikom

>> 'Ludi Joe': Zaustavit ćemo sve Ukrajince kako god se zvali

Ukrajinski izbornik kaže kako dobro zna Hrvatsku. 'Kući uvijek igraju agresivno, no i mi znamo tako igrati, pogotovo u napadu.' Mihajličenko je spominjao Voronjina i Ševčenka kao najzvučnija imena, no pretpostavlja se kako će krenuti s isturenim Milevskim u napadu.

Domaći novinari na press konferenciji hvalili su hrvatske nogometaše, no Mihajličenko se nije dao. 'Imaju dobre bočne braniče, no nismo slabiji na tim pozicijima. Istina je da su brzi, ali i mi smo.'

Pred domaćom je javnošću sipao floskulu za floskulom: 'Ne borimo se prvo mjesto već za bodove, a o tablici ne razmišljamo', kaže Bilićev suparnik koji se osvrnuo i na hrvatskog izbornika:

'I prije utakmice s Englezima je pričao kako se kod njih ništa ne mijenja, ali vidjet ćemo na travnjaku. Hrvati uvijek počinju utakmice puno prije njezina početka, no treba igrati nogama a ne jezikom.'

Ukrajinac je prilično samouvjereno pokušao smiriti domaće predstavnike medija, no sumnjamo da će tako hrabar biti na Maksimiru gdje možemo očekivati zatvorenu Ukrajinu, baš kao što je bila u Kijevu i Londonu.