Nogomet
Nogomet

Obrana Chelseaja 'razotkrila' najveću tragediju Liverpoola ove sezone

Obrana Josea Mourinha pridonijela je duplo više pogodaka od napadača Liverpoola ove sezone…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Porazna je to statistika koja najbolje opisuje sezonu Redsa, kao i njihov napadački učinak. Uzmemo li u obzir činjenicu da je Sturridge propustio veći dio sezone zbog ozljeda, a među trojicu onih koji bi trebali biti najefikasniji i koji je proveo nemali broj minuta u napadu uvrstimo Raheema Sterlinga, situacija se drastično ne mijenja.

Trojac Sturridge, Balotelli i Lambert zajedno je upisao tek 13 golova i četiri asistencije, nešto za što je Suarezu prošle godine bilo potrebno manje od dva mjeseca. Izuzmemo li Sturridgea (četiri pogotka i jedna asistencija), a dodamo Sterlinga koji je zabio sedam golova i ubilježio sedam asistencija, obrana Chelseaja je i dalje efikasnija.

John Terry, Gary Cahill i Branislav Ivanović praktično su nezamjenjivi u obrani novog prvaka Engleske. A njihov učinak na momčad Josea Mourinha je impresivan. Ove sezone zajedno su postigli čak 20 golova i upisali 15 asistencija. Kapetan 'bluesa' je, k tome, postao najbolji strijelac među braničima u povijesti Premierlige. S 39 pogodaka u najelitnijem razredu engleskog nogometa za jedan gol je prestigao Unswortha.

Najveći problem za Liverpool ispao je tragičan ljetni prijelazni rok u kojemu su dovedeni Balotelli i Lambert, a s posudbe vraćen Fabio Borini. I sva trojica pokazala su se promašajem. Balotelli je panično kupljen kao zamjena za Suareza, iako se pokazalo da ne može u istu rečenicu s urugvajskim majstorom, a njegove potencijalne zamjene utopile su se u sivilo momčadi.