Nogomet
Nogomet

Policija nadgleda kuću norveškog suca Ovreba

Norveška policija nadgleda kuću suca Toma Henninga Ovreba koji je sudio uzvratni susret polufinala nogometne Lige prvaka između Chelsea i Barcelone. Policija je u stanju pripravnosti jer je norveški sucu preko interneta dobio prijetnje smrću.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

'Svaki napis na internetu tretiramo vrlo ozbiljno. Zbog toga ćemo paziti na njegovu kuću dok se ne stiša ova medijska pompa nakon londonske utakmice', poručili su iz policije.

>> Drogba se ispričao zbog svoje burne reakcije

>> VIDEO: Kako je bijesni Ballack ganjao suca

>> UEFA s gnušanjem odbacila teorije zavjere

U kontaktu smo s policijom i želim naglasiti kako nama dokaza da iza prijetnji stoje navijači Chelseaja

Stručni stožer i igrači londonskog sastava bili su ogorčeni Ovrebeovim suđenjem, međutim vodstvo Bluesa oštro je osudilo prijetnje smrću norveškom sucu.

'Razočarani smo događajima na utakmici, ali osuđujemo sve vrste prijetnji. U kontaktu smo s policijom i želim naglasiti kako nama dokaza da iza prijetnji stoje navijači Chelseaja', stoji u priopćenju londonskog kluba.

Vodstvo Norveškog nogometnog saveza pružilo je podršku sucu Tomu Henningu Ovrebeu.

'Moramo biti iskreni i kazati kako su neke sudačke odluke dvojbene, međutim Ovrebo je imao ujednačen kriterij i hrabro je vodio utakmicu do samog kraja. Pokazao je snagu i kvalitetu', kazao je prvi čovjek norveške sudačke organizacije Rune Pedersen.

Vodstvo Norveškog saveza kritiziralo je menadžera Chelsea Guusa Hiddinka, koji je na koncu utakmice izjavio kako u životu nije vidio gore suđenje. 'Hiddink je pretjerao i njegove izjave nisu korektne. Ne vjerujem kako će nakon ove utakmice biti ugrožena Ovrebeova europska karijera', zaključio je Pedersen.

Ovrebo je jedan od najuglednijih norveških nogometnih sudaca, a čak pet puta je dobio nagradu za suca godine. Jedan je od 38 sudaca koji su uvršteni na širu popis kandidata za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Više o