Nogomet
Nogomet

Mogu li Crveni vragovi ispisati povijest?

Danas počinje nova sezona najbogatije i najjače lige na svijetu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Može li Manchester United bez Cristiana Ronalda obraniti naslov?

Chelsea je uz momčad s Old Trafforda glavni favorit za novi naslov prvaka. Crveni vragovi su ostali bez najboljeg igrača i prve zvijezde momčadi, Cristiana Ronalda. No, znamo da je na Old Traffordu samo jedan nezamjenjiv – Alex Ferguson. A ove godine hvata četvrtu uzastopnu titulu prvaka, što nikome u povijesti nije pošlo za rukom.

Branitelj naslova ulazi u novu sezonu i bez Teveza, ali nova lica u svlačionici su Antonijo Valencija i Michael Owen. Vidjet ćemo hoće li moći držati tempo kao posljednjih sezona, jer ipak su za nijansu oslabljeni.

Momčad koja definitivno konkurira za osvajanje titule je Chelsea. Bluesi nisu previše mijenjali momčad, a imaju pojačanje u vidu Carla Ancelottija, stručnjaka koji zna kako se osvajaju prvenstva. Okosnica ekipe ostala je ista – Lampard, Terry, Drogba i Čech.

Uz njih treba ozbiljno računati i na Liverpool. Družina s Anfielda već dva desetljeća čeka na prekid posta i ponovno se nadaju da je ovo njihova šansa. Benitez nije doveo adekvatno napadačko pojačanje pa će opet sve oči biti uprte u Torresa.

Četvrti konkurent je Arsenal, ali teško da mogu dugo pratiti prvi trojac. Emirates su napustili Adebayor i Kolo Toure, vrlo bitan dvojac posljednjih godina. Wengeru ionako mnogi zamjeraju što igra isključivo s mladim i neiskusnim sastavom, dok su navijači gladni trofeja.

U Premiershipu će ove sezone zaigrati i petorica Hrvata. Dok se neki tek trebaju dokazati (Kalinić), od Modrića, Kranjčara, Eduarda i Ćorluke se očekuje dobra sezona i potvrda kvalitete. Modrić je prošao prilagodbu i sada se očekuje korak više, a Eduardo bi konačno mogao dobiti pravu priliku u Arsenalu.

Ne sumnjamo da nas očekuje jako uzbudljiva sezona. Možda i najzanimljivija u zadnjih par godina. Od favorita nitko ne odskače, a na vrh lige pucaju Aston Villa i Manchester City. Građani su doveli mnogo novih igrača (Tevez, Adebayor, Barry i Kolo Toure), kad tome pridodamo Robinha, onda je to momčad koju treba respektirati.

Everton je uvijek znao izvući maksimum, a imaju i jednog od najkvalitetnijih trenera na Otoku – David Moyes. Kvalitetnih utakmica neće nedostajati, uostalom Premier liga je uvijek bila prava poslastica za sve ljubitelje nogometa.
 

Više o