Nogomet
Nogomet

Ostati ili ne: Šahtar Srni nudi ugovor života, Chelsea također

Dariju Srni zadnjih tjedana cvjetaju ruže. Nakon osvojenog kupa UEFA-a svi ga traže. Engleska i Španjolska se spominju kao nove domovine Darija Srne, a on je i dalje odan svom Šahtaru. Vlasnik kluba ukrajnski tajkun Ahmetov ne miruje. Srni nudi ugovor kojim bi hrvatski kapetan u Ukrajni osigurao svoju budućnost. ..

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

'Svi su ludi za Srnom'. Parafraza naslova holivudskog hita s kraja 90-ih vrlo vjerno opisuje aktualnu pomamu koja za kapetanom Šahtara vlada na najcijenjenijim europskim adresama.

Barcelona, Chelsea, Bayern, Liverpool... Europski velikani stali su u red, uz nadu da će smekšati bogatog gazdu Šahtara Rinata Ahmetova.

'Dariju Srni sigurno nije pametno ići u bilo koji drugi nivo klubova osim onih najvećih u svijetu. Nemojmo zaboraviti da je on izuzetno dobro plaćen, možda najplaćeniji hrvatski nogometaš uz Ivicu Olića... Njemu se financijski stvarno nigdje drugdje ne isplati ići, osim ako klub nije na nivou Barcelone, Milana, Juventusa,' ustvrdio je njegov menadžer Marko Naletilić.

Ukrajinski tajkun Srnu gleda kao mnogo više od običnog nogometaša. U šest sezona u Donjecku Darijo je izgradio kraljevski tretman, kapetanska vrpca dovoljno je rekla o tome. Da bi svog miljenika zadržao u klubu Ahmetov mu je ponudio nemoralnu ponudu, sedmogodišnji ugovor i pozicija sportskog direktora po završetku karijere. Potvrdio je to Srnin zastupnik Damir Štimac, jedino je visina ponude ostala tajna. Po aktualnom ugovoru koji vrijedi do 2011. hrvatski reprezentativac zarađuje 4 milijuna eura godišnje.

'Moguće je da produži ugovor sa Šahtarom, jer vjerujem da ga predsjednik Ahmetov želi zadržati. Mislim da će predsjednik slagati ekipu koja bi eventualno nešto ozbiljnije mogla napraviti u Ligi prvaka,' zaključio je menadžer Naletilić.

No, bez obzira na 'ronaldovski' tretman koji uživa u Donjecku Srna želi završni iskorak u velikoj karijeri. Nešto što pružaju samo najveći klubovi. Barcelona i Chelsea prema posljednjim su informacijama najviše zagrizli, Abramovič je navodno spreman 'iskrcati' 25 milijuna eura. Veliki novac za Darijev transfer života. Trebalo bi se dogoditi...
 

Više o