Nogomet
Nogomet

Osijek opet nokautirao Zagreb, Istra pobijedila Slaven

Osijek je pobijedio Zagreb u Kranjčevićevoj 1:0 u prvom kolu Prve HNL...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Dražen Besek startao je pobjedom na klupi Osijeka svladavši Zagreb u Kranjčevićevoj s 1:0 u prvom kolu nove sezone HNL-a.

Jedini pogodak na utakmici i prvi pogodak sezone postigao je Nikola Mandić u 30. minuti. Iskosa s lijeve strane, s nekih desetak metara, prizemnim udarcem pogodio je bliži kut Zagrebova vratara.

Osijek je tako šesti put zaredom svladao Zagreb u prvenstvu. Niz je počeo prije tri sezone sezone. Zagreb je u međuvremenu jednu sezonu proveo u 2. ligi pa se vratio u elitno društvo i prošle sezone izgubio od Osijeka u sve četiri utakmice.

U drugoj utakmici dana Istra je u Puli pobijedila Slaven Belupo s 3:1. Dvostruki strijelac za Istru bio je Franjić (5, 77), jedan gol zabio je  Tomić (81), dok je pogodak za Slaven postigao Ejupi (60-11m).

U petak su u prvoj utakmici novog prvenstva Inter i Rijeka u Zaprešiću odigrali 0-0, od 21 sat u Puli igraju Istra 1961 i Slaven Belupo, u nedjelju od 19 sati u Maksimiru je na programu derbi između Dinama i Hajduka, dok će 1. kolo u ponedjeljak zaključiti Split i Lokomotiva (20 sati).