Nogomet
Nogomet

Odličan rezultat, ali i veliko upozorenje: Rijeka ima vidnih problema

Rijeka može biti zadovoljna rezultatom u Salzburgu, ali ne i igrom u drugom poluvremenu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Rijeka je izvukla u Salzburgu vrlo dobar rezultat, možda čak i odličan. Da je Riječanima netko prije utakmice ponudio 1:1, vjerujemo da bi objeručke prihvatili.

Istina, moglo je biti bolje, ali i dosta gore. Rijeci je pripalo prvo poluvrijeme, kada je povela i lako mogla udvostručiti vodstvo, a Salzburgu drugo. Obrana Rijeke zaspala je na početku drugog dijela, Austrijanci su to spretno iskoristili i izjednačili. Salzburg je potom stisnuo Rijeku, redali su šanse domaćini i propisno se ispromšivali. Dabbur je promašio prazna vrata s vrha peterca. To je bio promašaj utakmice.

Rijeka je vidno pala u drugih 45 minuta, Riječani praktički nisu uspjeli uputiti udarac u okvir vrata domaćina, što je podatak koji sve govori. Vidjelo se da je momčad Rijeke pala na fizičkom planu, što je ozbiljno upozorenje za uzvrat. Austrijanci su u drugom poluvremenu izgledali svježije i rastrčanije, no nisu uspjeli posve oploditi svoju nadmoć i preokrenuti rezultat.

Pokazalo se ono što se znalo i prije utakmice. Salzburg već godinama ima velikih problema s realizacijom, teško zabija golove u odlučnim utakmicama. Pokazalo se to prošle sezone protiv Dinama, još prije, primjerice, protiv Malmöa, a sada i protiv Rijeke.

Salzburgu u pravilu za jedan gol treba nekoliko izvrsnih šansi. Ni Rijeka po tom pitanju nije puno bolja. Čak i prošle sezone kada je u momčadi imala Franka Andrijaševića znala je promašiti puno šansi. Sjetite se samo dvoboja s Dinamom u Rijeci.

Kad se sve zbroji i oduzme, Rijeka na Rujevicu nosi obećavajući rezultat. No, daleko od toga da je njezin prolaz dalje izvjestan. Čini se da se radi o dvije podjednake momčadi i da će se na Rujevici voditi velika borba.

Rijeka je ipak u prednosti; nije izgubila i postigla je gol u gostima, što znači da može proći dalje i ako odigrao 0:0. Rijeka igra pred svojim navijačima, na stadionu na kojem nikada nije izgubila, Armada će napraviti sjajnu atmosferu, tu nema sumnje, Rujevica je Rijekina „paklena utvrda“ i njezina velika prednost. Stoga se može reći da je Rijeka zbog svega rečenog lagani favorit. Ali, morat će podići trku, bez toga će biti puno teže.