Nogomet
Nogomet

NK Varteks postaje NK Varaždin-Farmal!

Predsjednik NK Varteksa Ivan Topolnjak potvrdio je da klub mijenja ime nakon 50 godina i kreće u pretvorbu. Najvjerojatnije će se zvati NK Varaždin-Farmal.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nekoć naš redoviti predstavnik u eurokupovima, pa čak iz četvrtfinalist Kupa kupova iz 1999. godine, zadnjih godina upao je u osrednjost i više ne prijeti najboljim hrvatskim klubovima. Jedan od razloga je i loša financijska situacija, zbog kojeg su u klubu odlučili naći novog glavnog sponzora.

>> NK Varteks mijenja ime nakon 50 godina?

'Ako se bude radilo kako treba, klub će ponovno biti među tri-četiri najbolja u Hrvatskoj. Jedna od ključnih stvari je i ime. Varteks više nije generalni sponzor što je nekada bio. U tvornici su se dogodile bitne preobrazbe i ne žele ulagati u nogometni klub. Zbog toga nema razloga da se zovemo Varteks.' izjavio je predsjednik Ivan Topolnjak za Sportske novosti.

Klupska skupština u travnju će donijeti konačnu odluku.

'Bilo bi jako dobro kada bi se složila da se klub zove NK Varaždin, a onda dobije i drugo ime prema sponzoru. Već sada smo sve dogovorili za četverogodišnji ugovor s tvrtkom Farmal iz Ludbrega koja se bavi farmaceutskom industrijom. I bude li sve po planu, novo ime s kojim ćemo nastupati od sljedeće sezone bit će NK Varaždin-Farmal,' zaključio je predsjednik kluba.

NK Varteks kao i Hajduk ulazi u pretvorbu. Financijska situacija je loša i potrebne su promjene.

'Klub ne bi smio propasti, iako to ne mogu garantirati. Uvijek je sve moguće. Dok sam na čelu, neću to dopustiti,' tvrdi Topolnjak.