Nogomet
Nogomet

Napokon proradio: Kalinić jednom od najboljih utakmica karijere donio pobjedu Romi

Bivšem hrvatskom reprezentativcu ovo su prvi golovi u ovoj sezoni u svim natjecanjima.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hrvatski napadač Nikola Kalinić s dva gola i asistencijom bio je najzaslužniji za 4:3 (2:1) gostujuću pobjedu Rome protiv Cagliarija u susretu 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva.

Kalinić, koji je dobio priliku od prve minute, postigao je prva dva pogotka svog sastava na utakmici u 29. i 41. minuti kojima je zaostatak od 0:1 pretvorio u prednost od 2:1 na poluvremenu. Kalinić je prvo spretno reagirao pred suparničkim golom i samo minutu nakon što je Joao Pedro doveo Cagliari u vodstvo poravnao na 1:1, da bi pet minuta prije odlaska na odmor iz neposredne blizine pospremio loptu u mrežu nakon prodora i asistencije Mkhitarjana.

Roma dočekala Kalinića

U 64. minuti Kalinić je odlično glavom spustio loptu u prostor za Kluiverta koji je potom pogodio za 3:1. Do kraja susreta je Pereiro u 75. smanjio na 3:2, pa je Kolarov u 81. vratio Romi prednost od dva gola, da bi Joao Pedro popravio vlastiti neiskorišteni kazneni udarac i u 89. minuti smanjio na konačnih 4:3.

Kaliniću su ovo bili prvi golovi ove sezone.

Peta Roma sada ima 45 bodova, tri manje uz utakmicu više od četvrte Atalante koja je ranije u nedjelju s čak 7:2 (2:2) kao gost svladala Lecce, dok je Cagliari 11. sa 32 boda.

Kalinić je odigrao čitav susret za Romu, dok je Marko Rog igrao za Cagliari do 90. minute.

Monstruozna Atalanta: Utrpali sedam komada, dvije asistencije Pašalića

Rezultati by SofaScore