Nogomet
Nogomet

Nasljednik Nike Kovača 'genovski Gatusso', kapetan Šimunić?

Izbornik je danas održao press konferenciju nakon što je jučer dugo razgovarao sa sada već bivšim kapetanom Nikom Kovačem kojeg nije uspio uvjeriti u ostanak. Nasljednici se već traže, Bilić putuje u Italiju vidjeti Ivana Jurića, a kapetana je već izabrao.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Slaven Bilić rekao je kako je starijeg Kovača gotovo nemoguće zamijeniti. Po njemu je on najbolji zadnji vezni na svijetu.

Bilić je već izabrao i novog kapetana, no ime nije htio otkriti

'Mi smo izgubili najvažnijeg igrača, ne samo kao kapetana, već moju produženu ruku na terenu. Niko Kovač je nenadoknadiv i žao mi je zbog ovakvog raspleta. Kovačeva uloga u našoj momčadi je bila iznimno važna, jer da nismo imali njega nikada ne bi igrali s toliko kreativaca. Možda nije bio najbolji na svijetu, no za nikoga ga ne bi mijenjao', istaknuo je Bilić.

>> Kapetan Kovač: Više neću igrati za reprezentaciju

Moguće nasljednike treba tražiti u trojcu defanzivaca u reprezentaciji – Pokrivaču, Vukojeviću i Leki, no Bilić ima asa u rukavu. U subotu će put Italije na utakmicu Genova-Torino gdje će gledati 'hrabro srce' Genoveza – bivšeg igrača Hajduka Ivana Jurića, koji unatoč starosti i dalje briljira na Kovačevoj poziciji.

Bilić je već izabrao i novog kapetana. Ime nije htio otkriti, no pretpostavlja se da se radi o Josipu Šimuniću. U momčadi će nakon više od godinu dana biti i Eduardo da Silva koji možda neće konkurirati za prvi sastav protiv Rumunjske 11. veljače, ali će biti s ekipom.

O mogućem oproštaju Roberta Kovača izbornik je rekao kako on nema pravo igranja još nekoliko mjeseci pa je i prerano o tome govoriti. Ipak, Bilić je rekao kako smatra da je njegova prvotna odluka bila ishitrena zbog trenutnog stanja u momčadi Borussije gdje Kovače ne igra.