Nogomet
Nogomet

Može li Dinamo izbjeći scenarij – Hazar?

Ostalo je par dana do uzvratne utakmice Dinama protiv armenskog Pjunika. U Utorak Modre čeka ozbiljan ispit, s obzirom da igraju pred praznim tribinama, a ne veseli ni pogled na rezultat iz prve utakmice – pa se postavljaju pitanja…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U Erevanu je 0:0 djelovalo siromašno, pomalo razočaravajuće, ali Dinamo ima puno veću individualnu kvalitetu od Pjunika. No, ponekad i to ne mora biti dovoljno.

Sjetimo se Hazara, jedna pogreška i gosti su poveli na opće čuđenje cijelog stadiona. Može li to biti opomena? Možda potrebno iskustvo? Oprezu nikad dosta, jer povede li armenski predstavnik, pojavit će se nepotrebni pritisak i nervoza.

Prazan stadion dodatni je problem za hrvatskog prvaka. Poznato je da publika stvara poseban ugođaj, i bez podrške navijača Modrima će biti za nijansu teže.

>> 'Dinamo može daleko dogurati'

>> Ždrijeb LP: Dinamo protiv Red Bulla ili Bohemiansa!

Trener Pjunika, Vardan Minasjan teško će odustajati od formacije koju je prezentirao u prvoj utakmici - zgusnuta obrana i čekanje svojih prilika.

Modri će od samog početka pokušati preuzeti inicijativu i što ranije postići pogodak, ali ne krene li sve kako su zamislili, može doći do problema. Realizacija bi trebala proraditi. Trener Jurčić sigurno najbolje zna kako pripremiti svoje igrače, a na njima je da odgovore zahtjevima.

Po svim prognozama Dinamo je puno bolji i prolaz ne bi trebao biti upitan. Ali svi znamo kako je nogomet nepredvidiva igra, gdje jedna situacija ili pogreška obrane mogu bitno promijeniti tijek utakmice.

Ovo je tek prvi ispit za hrvatskog predstavnika u Ligi prvaka. Prođu li dalje, što i očekujemo, već je na rasporedu akcija Red Bull Salzburg ili Bohemians…
 

Više o