Nogomet
Nogomet

FOTO Lokomotiva šokirala Grke: Tudor prvi put izgubio od 'lokosa'

Lokomotiva je pobijedila solunski PAOK 2:1 u Zagrebu u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige...

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

„Lokosi“ Ante Čačića ostvarili su u Kranjčevićevoj pravi mali podvig.
Lokomotiva u Solun nosi pobjedu od 2:1 zahvaljujući pogocima Marka Kolara (30) i Franka Andrijaševića (45+1). Šteta što su „lokosi“ dopustili Robertu Maku da im pobjegne u drugoj minuti sudačke nadoknade i donese olakšanje za grčki klub i njegova novog trenera, hrvatskog stručnjaka Igora Tudora.

Praćen s tristotinjak fanatičnih navijača, među kojima su bili i navijači bratskog mu kluba, beogradskog Partizana, PAOK je stigao u Zagreb kao veliki favorit, a na kraju su Grci pognute glave napustili Kranjčevićevu.

Novi trener „crno-bijelih“ iz Soluna prvi put je okusio poraz u srazovima s Lokomotivom. Tudor je na klupi Hajduka imao pet pobjeda i četiri remija u dvobojima s „lokosima“. Poraz mu je došao u najnezgodnijem trenutku. Trenerima nikada nije ugodno startati s porazom na klupi novog kluba, posebice ako ste stranac. Na kraju može biti čak i zadovoljan jer je PAOK dao možda i spasonosni gol u samom finišu utakmice.

Nakon što je zbog nedisciplini odstranio dvojicu ponajboljih igrača kluba, Tudor se nije proslavio u debiju. Zasigurno mu neće biti lako sljedećih dana. Grčki mediji znaju biti iznimno kritični. No, igra se još uzvrat, Lokomotivi neće biti lako preživjeti „pakao“ Toumbe. Realno, PAOK ostaje veliki favorit.