Nogomet
Nogomet

Mladi Vatreni otvorili Euro pobjedom protiv domaćina

Mladi hrvatski nogometaši, reprezentacija do 17 godina, startala je na završnom turniru Europskog prvenstva pobjedom nad domaćinom Bugarskom s 2-0 (1-0), pogocima Babića i Blečića.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Momčad pod vodstvom izbornika Darija Bašića uvjerljivo je bila bolja tijekom cijelog dvoboja, dopustivši suparnicima svega četiri udarca prema vratima koja je branio Adrian Šemper i imao dvije uspješne intervencije. S druge strane, hrvatski nogometaši su uputili čak 13 udaraca prema bugarskim vratima, od čega je devet išlo u okvir, a dva vratar Naumov nije uspio zaustaviti.

U 24. minuti nogometaš Lokomotive Matko Babić donio je vodstvo Hrvatskoj na asistenciju Borne Sose, igrača Dinama. Na drugi pogodak trebalo je čekati sve do treće minute sudačkog vremena u drugom dijelu dvoboja, kad je 'dinamovac' Adrian Blečić, koji je tek ušao u igru, iskoristio asistenciju svog klupskog suigrača Josipa Brekala.

U drugoj utakmici 1. kola u skupini A Španjolska i Austrija odigrali su 1-1, pa je Hrvatska nakon prvog kola usamljena na vrhu ljestvice s tri boda.

Hrvatskim nogometašima slijede dva dana odmora, a utakmicu 2. kola protiv Austrije igrat će u subotu, 9. svibnja (početak u 12 sati) u Sozopolu. U posljednjem susretu u skupini izabranike Darija Bašića čekaju Španjolci u utorak, 12. svibnja (početak u 16 sati) u Slivenu.

Na završnom turniru Europskog prvenstva u Bugarskoj nalazi se 16 reprezentacija koje su podijeljene u četiri skupine. U četvrtfinale će se plasirati po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine, a u četvrtfinalu se skupina A, u kojoj je Hrvatska, križa sa skupinom B u kojoj su Češka, Njemačka, Belgija i Slovenija.

U 1. kolu u skupini B Češka je s 1-0 bila bolja od Slovenije, a Njemačka je s 2-0 nadigrala Belgiju.