Nogomet
Nogomet

Milan šokirao Juventus: Mandžukić tragičar, Pašalić i 17-godišnjak heroji!

Nakon što su se ispromašivali u 120 minuta igre, nogometaši Juventusa platili su ceh neefikasnosti gubitkom talijanskog Superkupa od mlade momčadi Milana...

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Nogometaši Milana osvojili su 29. izdanje talijanskog Superkupa nakon što su u Dohi boljim izvođenjem jedanaesteraca slavili protiv Juventusa. Jedan od tragičara Juveovog poraza bio je Mario Mandžukić koji je promašio jedanaesterac u raspucavanju, dok je s druge strane djelomični heroj pobjede bio Mario Pašalić koji je zabio odlučujući penal! Osim Mandžukića udarac s bijele točke promašio je i Paulo Dybala.

Juventus je poveo u 18. minuti prvog poluvremena kada je Miralem Pjanić ubacio iz kornera, a Giorgio Chiellini u skoku sjajno nogom poslao neobranjivu loptu za mladog Donnarummu.

Malo više od pet minuta prije kraja prvog dijela Giacomo Bonaventura postiže još jedan lijepi pogoda. Suso je ubacio u kazneni prostor, a Bonaventura iz trka glavom pronašao put pored legendarnog Buffona.

Obje su momčadi imali nekoliko prilika da postignu drugi pogodak, no Donnarumma i Buffon pokazali su zašto su u ovom trenutku najbolji talijanski vratari.

Pri raspucavanju kaznenih udaraca u glavnim ulogama bili su Hrvati i mladi Donnarumma. Najprije je u drugoj seriji Mandžukić pogodio gredu, Donnarumma je u petoj osigurao meč-loptu nakon što je obranio udarac Dybale, a to je iskoristio Mario Pašalić koji je u rašlje poslao loptu za pobjedu!

Milan, za koji je Pašalić zaigrao od 74. minute, je osvojio svoj sedmi Superkup. Mario Mandžukić je odigrao svih 120 minuta utakmice.