Nogomet
Nogomet

Milan došao u Sarajevo po Edina Džeku

Kao što se i predviđalo, jedna od zvijezda prijelaznog roka u Europi bit će bh reprezentativac Edin Džeko. Popularni 'bosanski dijamant' na meti je mnogih klubova, no san mu je obući dres AC Milana.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Izgleda kako će Edin Džeko ispuniti dječački san. Čelnici Milana Galliani i Braida proveli su vikend u Sarajevu. Njihova tajna misija je otkrivena, a došli su, po riječima Džekina menadžera, kako bi dobili suglasnost za početak pregovora s Wolfsburgom.

'Galianni i Braida su među najutjecajnijim ljudima u svijetu nogometu. Došli su ovdje pokazati ozbiljnost. Jasno su nam stavili do znanja da Džeku žele što prije vidjeti u Milanu, a mi smo se složili', rekao je Džekin menadžer Irfan Redžepagić Dnevnom Avazu.

>> Tata Džeko: Edin je imao teško djetinjstvo

On kaže kako ostali zainteresirani klubovi čekaju da Wolfsburg objavi cijenu. Radi se o Arsenalu, Lyonu, Chelseaju, Interu te Man Cityju, a Redžepagić ide u Njemačku kako bi obavijestio Wolfsburg o razgovorima s čelnicima Milana.

'O tome ne mogu govoriti. Imam ugovor sa Wolfsburgom još dvije godine. Nije korektno da pričam o odlasku kada klub nije rekao da me želi prodati', kaže korektni Džeko i dodaje:

'Mogu reći da nisam baš najzadovoljniji onim što su ponudili. Ako se dogovorimo, potpisat ću četverogodišnji ugovor.'

No njemu se nikud ne žuri. Igrat će Ligu prvaka i tek su mu 23 godine.

'Čeka me Liga prvaka, a onda, tu je i Miske. Dvije godine sam u klubu i stvarno mi je super. Napravili smo veliku stvar. Vjerujem kako će se ekipa još pojačati. Zaista mi ne bi bilo krivo ako bih ostao', zaključio je 'bosanski dijamant'.