Nogomet
Nogomet

Messi medijski popularniji od Ronalda?

Možda jest trenutno najskuplji nogometaš na svijetu, no Portugalac Cristiano Ronaldo nije uspio nadmašiti Argentinca Lea Messija po medijskoj vrijednosti...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Takav je naime razultat dalo istraživanje skupine španjolskih eksperata sa Sveučilišta Navarra u Pamploni. Prema njihovom istraživanju Ronaldo je i dalje ostao najskuplji igrač, a vrijednost mu je procijenjena na 82 milijuna eura, što je 12 milijuna manje nego li je Real Madrid platio Manchesteru za njegovu kupnju. Drugi i treći na ljestvici najskupljih igrača su Lionel Messi (80 milijuna eura) i Fernando Torres (67 milijuna eura).

Messiju je 'za dlaku' pripao vrh ljestvice po medijskoj popularnosti i to vjerojatno zbog pobjede Barcelone u finalu Lige prvaka nad Manchester Unitedom i činjenice da je Argentinac postigao gol.

U kategoriji medijskih najpopularnijih momčadi Barcelona je skupila 86.2 boda, to jest za 0.2 boda je nadmašila Manchester United, a u kategoriji najpopularnijih menadžera vrh je pripao Sir Alexu Fergusonu (Manchester United) ispred Josepa Guardiole (Barcelona).