Nogomet
Nogomet

Mesija: Nije to utakmica mene i Cristiana Ronalda

Njih dvojica su u fokusu zbivanja svjetske javnosti stoga i ne čudi što se i taj dvoboj, najveći klupski dvoboj, parafrazira kao dvoboj dva najbolja nogometaša svijeta. Prošle je sezone u individualnom nadmetanju Mesija ostavio bolji dojam…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Mnogi već sada najavljuju taj ogled i kroz prizmu dva, vjerojatno, najbolja svjetska nogometaša. S jedne strane Cristiana Ronalda i s druge strane Lionela Messija.

No, u španjolskoj Marci argentinski nogometaš nikako ne želi gledati na taj ogled kao duel protiv Portugalca.

'Ja tako ne gledam na finale, kao niti Ronaldo, u što vjerujem. Prije svega je to utakmica dvije sjajne momčadi, sastava koji su kroz sezonu dokazali da moraju biti na tom mjestu. Tamo gdje se odlučuje o prvaku Europe,' rekao je Messi.

Kada je u sezoni 2005/06 Barcelona postala prvak Europe pobijedivši u finalu Arsenal, morala je do tog cilja doći bez Messija, koji je utakmicu propustio zbog ozljede. Sada će Argentinac odigrati prvi finale ovog natjecanja u karijeri.

>> 'Messi je magičan, bolji od Cristiana Ronalda'

'Mislim da je najbolji put prema pobjedi da što više držimo loptu u našem posjedu. Ako je ona u našim nogama, to znači da ćemo češće prijetiti i stvarati prilike. Igrat ćemo kao i cijele sezone. Sustav se ne mijenja, znamo kako treba graditi put do pobjede i to smo mnogo puta dokazali dosad.'

Rekao je Messi i tko će pucati jedanaesterac ako do njega dođe.

'Sve se zna, nema filozofije. Eto'o je prvi na tom popisu. Ja sam iza njega.'

To je to. Odbrojavanje počinje…