Nogomet
Nogomet

Matjaž Kek priznao da Rijeka još nije dorasla Europi

Trener Rijeke Matjaž Kek nije bio nezadovoljan izvedbom Rijeke u Rotterdamu, iako je njegova momčad poražena s 2-0…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Feyenoord je, pokazalo se, dvama pogocima u prvom dijelu utakmice riješio pitanje pobjednika, no Rijeka je u drugih 45 minuta zaigrala puno bolje i bila je nekoliko puta na pragu smanjenja rezultata.

'Nismo dobro ušli u utakmicu. Izgledali smo kao da smo se preplašili, kao da smo zaigrali s previše respekta prema suparniku. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje, no dogode se ovakve utakmice u kojima jednostavno ne možemo do pogotka. To se danas dogodilo Andreju (Kramariću), koji je naš glavni strijelac ove sezone', rekao je Kek pa nastavio:

'Dva zračna dvoboja, na koji smo upozoravali prije utakmice, su riješila dvoboj. Bili smo dobri u nastavku, ali sveukupno je Feyenoord bio bolji i čestitam mu na pobjedi. Vidjelo se da Rijeka još nije dorasla ovakvim europskim utakmicama', smatra trener Rijeke, te se osvrće budućnosti:

'Slijedi nam teška utakmica protiv Lokomotive, a što se Europa lige tiče tu nam dolazi protivnik s kojim možemo igrati ravnopravno'.

Za tri tjedna u Rijeku stiže belgijski Standard Liege, koji nakon četiri kola ima isti broj bodova kao i Rijeka, te koji je večeras poražen u Sevilli kod istoimenog domaćina s 3-1. Uoči posljednja dva kola Sevilla vodi na ljestvici skupine G s osam bodova, Feyenoord ima šest, a Rijeka i Standard Liege po četiri.