Nogomet
Nogomet

Bartra se nakon operacije javio iz bolnice, izgleda jako dobro

Tijekom noći se promijenio status nesretnog igrača koji je prošlog ljeta stigao iz Barcelone.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Večeras za Borussiju Dortmund protiv Monaca neće igrati Marc Bartra koji je ozlijeđen u bombaškom napadu na autobus s igračima njemačkog kluba. Otprilike 10 kilometara od stadiona Signal Iduna Park eksplodirala je bomba u trenutku dok je autobus vozio igrače Borussije, a pritom je Bartra ozlijedio ruku, uslijed pucanja stakla.

Dortmundska policija potvrdila je kako je branič Borussije ipak teže nastradao.

"Status igrača Bartre se promijenio tijekom večeri iz lakše ozlijeđenog u ozbiljno ozlijeđenog", rekao je direktor policije Michael Stein.

"Schmelzer je mislio da je netko bacio kamen"

Glasnogovornik Borussije Sascha Fligge je dodao:

"Bartra je na operaciji. Čitava je momčad u šoku. Detonacija se dogodila nakon što smo napustili parkiralište. Igrači su bili šokirani i svi su potpuno drugačije reagirali. Nema znakova da se radi o terorističkom napadu, ne možemo spekulirati o tome."

Iz bolnice se putem Instagrama javio i sam Bartra te poručio:

''Pozdrav svima! Kao što vidite, ja sam puno bolje. Hvala svima na porukama podrške. Svim silama sam večeras uz svoju momčad.''

U Borussiji su bili u šoku.

"U kontaktu sam s kapetanom Marcelom Schmelzerom. Nismo razgovarali o utakmici nego o onome što se dogodilo. Schmelzer je u početku mislio da je netko bacio kamen, ali je postalo jasno da se ne radi o tome nakon što je Bartra pokazivao znakove ozljede."

Bartra je na početku sezone stigao iz Barcelone za osam milijuna eura. Podršku mu je pružio njegov bivši klub, kao i brojne druge momčadi diljem Europe.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.