Nogomet
Nogomet

Mamićev utjecaj: Ukinuto Dvoransko prvenstvo

Udruga prvoligaša ukinula je Dvoransko nogometno prvenstvo, a čini se da se bliži kraj i Ligi 16.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ono što je najavljivala, Skupština Udruge prvoligaša je danas i izglasala. Ukinuto je Dvoransko nogometno prvenstvo, razlog je ističu neisplativost. Naime, Udruga je iznijela podatak o 300 tisuća kuna minusa u organizaciji prošlogodišnjeg natjecanja.

'Ako je struka u gotovo svakom klubu protiv tog natjecanja, a usto se proteklih godina dogodilo 4-5 teških ozljeda, kako Uprave mogu natjerati trenere i momčadi da igraju? Jedino postoji li novčana korist. Umjesto toga mi smo bili prošle sezone 300.000 kuna u minusu. Ekonomist sam, znam da to nema smisla', kazao je za Sportske novosti predsjednik Udruge Robert Markulin. 

>> Novi šok u Dinamu: Mamić potjerao PR-a Jagodića

Udruga je također odlučila i tražiti veći financijski kolač, točnije 400 tisuća kuna po kolu od TV prava. S obzirom da Markulin sve objašnjava ekonomijom, nije teško zaključiti da je sljedeći 'ekonomski' korak i ukidanje Lige 16. Već ranije je Markulin izjavljivao kako ne vjeruje da će klubovi financijski izgurati natjecanje, te je praktički najavio ukidanje Lige 16 nakon sljedeće sezone...

Slučajno ili ne ukidaju se sve odluke iz Štimčevog mandata, a sve odluke kreću se u pravcu želja kluba iz Maksimirske 128, odnosna Zdravka Mamića, koji je davno iskazao negativan stav o Ligi 16, Dvoranskom prvenstvu i podjeli financijske dobiti.

Više o