Nogomet
Nogomet

Mamić prijavljen zbog napada na suce!

Udruga prvoligaša predvođena Igorom Štimcem čekala je da prođe važna utakmica sa Spartakom, no ipak je prijavila Zdravka Mamića Disciplinskoj komisiji HNS-a zbog verbalnih nasrtaja na suce, Udrugu i vodeće ljude ostalih klubova.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Jučer su sedmorica članova Skupštine Udruge prvoligaša jednoglasno prijavila Dinamova izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića zbog učestalog kršenja stegovnih normi. Nedostajala su četiri člana Skupštine koji se ne slažu s njezinim radom, a to su predstavnici Dinama, Intera, Varteksa i Slavena dok predstavnik Osijeka nije htio sudjelovati u raspravi bez ostalih članova..

>> Srušen san o europskom proljeću

>> Slučaj Svilokos: Mamić i Štimac ponovo ratuju

>> 'Manjak kućnog odgoja' ponovo razlog Ivankovićeva odlaska?

Mamiću se zamjeraju verbalni napadi na suce u Šibeniku, Vinkovcima i Rijeci, prenose Sportske novosti, a smatra se da je pretjerao u načinu komuniciranja s vodećim ljudima drugih klubova.

Mamića se goni po članku 87 Disciplinskog pravilnika, koji tretira osobu koja vrijeđa, kleveće ili širi neistine prema bilo kojem članu nogometne unije, a kazna je od dva mjeseca do godinu dana, u ponovljenom ili težem slučaju od šest mjeseci do dvije godine.

Podsjetimo, Mamić je već jednom bio kažnjen sa šest mjeseci zabrane obavljanja funkcije u nogometu.