Nogomet
Nogomet

Legendarni Cantona: Nije Španjolska bila prvak svijeta nego Katalonija

Kontroverzni Francuz Eric Cantona svojim je izjavama u Kini podigao prašinu u Španjolskoj.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Uoči skorašnje dodjele nagrade Laureus, u Šangaju je press konferenciju održao bivši legendarni nogometaš Eric Cantona. Nedavno smo ga mogli vidjeti kako šeće šibenskim ulicama gdje je snimao film, a sad je već u Kini kao gost organizatora Laureusa.

Španjolski mediji prenijeli su njegove izjave koje su odmah digle prašinu. Osvrnuo se španjolski naslov prvaka iz 2010. godine.

''Nije Španjolska osvojila taj naslov nego Katalonija. Osvojila ga je Barcelona koja je imala u toj momčadi deset igrača'', rekao je Cantona i nastavio:

''Siguran sam da kada Barcelona i ostali stvore nove igrače Španjolska opet biti velika.''

Je li Cantona u pravu? Da i ne. Barcelona je u finalu imala tada šest svojih igrača od kojih Pedro i Iniesta nisu iz Katalonije (uz Xavija, Piquea, Puyola i Busquetsa) te još dvojicu Katalonaca, Fabregasa i Capdevilu.

Naravno da su ga pitali i ono 'najvažnije' pitanje Messi ili Ronaldo, a Cantona je ponovo iznenadio.

''Pastore. On je danas najkreativniji igrač na svijetu. On je poseban. Nije sve u golovima, on vas iznenadi u igri nekim pokretom ili dodavanjem.''

Cantona je dao i zanimljivo viđenje o današnjem Manchester Unitedu.

''Filozofija Van Gaala i Nizozemske je dobra za United. Drago mi je da je opet ispred Cityja koji se mora potruditi stvoriti nekog svojeg igrača. Pogledajte samo Barcelonu. Možeš kupiti sve najbolje na svijetu, ali kada imaš nogometaše koji igraju odmalena u istoj momčadi…to je najvažnije.''