Nogomet
Nogomet

Kup UEFA: Tottenham u gostima kod Darija Srne

Večeras se igraju preostale utakmice 16-ine finala Kupa UEFA. Od pet susreta najviše pažnje privlači sudar Tottenhama i Šahtara u kojima glavnu riječ vode hrvatski reprezentativci.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Večerašnji 'hrvatski' derbi proteći će bez Luke Modrića i Vedrana Ćorluke, dok će Srna igrati za svoj klubov. Redknapp će odmoriti Modrića, koji je dobio udarac u koljeno, za utakmicu s Hullom u prvenstvu koje je Spursima važnije nego Kup UEFA. Spursi se još nisu izvukli s dna Premier lige, a Modrić je ključ njihovih dobrih rezultata. 

No još veći problem za Spurse je što čak četvorica prvotimaca nemaju pravo nastupa u Europi. To su Pavljučenko, Keane, Ćorluka i Defoe pa je Šahtar večeras blagi favorit.

I Šahtar je u velikim problemima u ukrajinskom prvenstvu. Prije nastavka sezone drže tek peto mjesto, no više ih brine 12 bodova zaostatka za Dynamom iz Kijeva.

Najbolji klub poljske lige, čija vrata čuva naš Turina, dočekuje jednog od Dinamovih krvnika iz skupine – Udinese, koji se nakon velike krize ponovo vraća odličnim igrama s početka talijanskog prventva. U Kopenhagenu istoimeni domaćin dočekuje Robinha i Man City. Dancima prvenstvo još nije počelo što je prednost za City, no 'građani' ne igraju dobro pa tu može biti svega.

Još jedan sudionik ovogodišnje Lige prvaka Marseille dočekuje nizozemski Twente koji nije u Europi u gostima pobijedio od 2001. godine. Francuzi na svom stadionu ne bi trebali imati problema s Nizozemcima. Vruće i zanimljivo bit će sigurno u Firenci gdje Ajax i Marco Van Basten gostuju kod Fiorentine. Nizozemci su već ispali iz utrke za prvaka, pa se 'vaditi' moraju u Europi. S druge strane će biti Gilardino i Mutu kojima se takva ideja neće svidjeti.

Večerašnji susreti 16-ine finala Kupa UEFA:

Lech Poznan – Udinese
Šahtar – Tottenham
Marseille – Twente
Fiorentina – Ajax
Kopenhagen – Manchester City

Više o