Nogomet
Nogomet

Kriza: Igračima Zvezde ukinuta besplatna hrana i telefoniranje

Kriza na Marakani dosegla je vrhunac. Nakon što im već mjesecima nije isplaćena plaća, nogometaši Crvene Zvezde od jučer više ne mogu ni besplatno jesti u klupskom restoranu, a ukinuti su im i izlazni pozivi na mobitelima...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Štednja je, kažu u Zvezdi, neophodna kako bi klub podmirio dugove prema zaposlenima i tako došao do licence za europska natjecanja u idućoj sezoni. Neslužbeno, minus 'crveno-belih' trenutno iznosi oko 20 milijuna eura, a rok za dostavljanje financijske dokumentacije Nogometnom savezu Srbije je 31. ožujak, piše Blic.

Uz financijske pokazatelje Zvezda je dužna podnijeti i izvještaj ovlaštenog revizora o tome garantira li klub svojim sredstvima da se može natjecati.

'Sve ide po precizno utvrđenim propisima Uefe, tj. po pravilniku o licenciranju. Naša komisija na osnovu kompletnih dokumenata donosi odluku, na koju se klub može i žaliti. Do sada u našem nogometu nije bilo problema te vrste, ali to ne znači da ih i ubuduće neće biti', objasnio je Nenad Santrač, menadžer licenciranja u nogometnom savezu.

>> Dan Tana: Zvezda vrijedi 300 milijuna eura

Nogometašima Zvezde jučer je isplaćen dio zaostalih plaća, a ostale su nepodmirene još po dvije rate iz ugovora. Koliko su dobili ostala je klupska tajna, baš kao i izvor tih sredstava. Naime, nije poznato jesu li klubu novac posudili sponzori ili je podignut novi kredit kojim je dio imovine stavljen pod hipoteku.

Ipak, plaće su isplaćene svim igračima, a ne samo strancima kako je prvotno predloženo. No, domaći nogometaši pobunili su se protiv takve diskriminacije, pa je isplata odgođena do jučer, tj. dok se ne prikupi novac za sve.