Nogomet
Nogomet

Još jedan Hrvat na vratima Camp Noua: Naši su budućnost Barcelone!

Barcelona očito cijeni hrvatske nogometaše. Ivanu Rakitiću i Alenu Haliloviću uskoro bi se mogao pridružiti još jedan hrvatski reprezentativac...

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Ariedo Braida, član tehničke komisije Barcelone zadužene za sportsku politiku katalonskog kluba, nazočio je milanskom derbiju gdje je gledao hrvatskog reprezentativca i veznjaka Intera Matea Kovačića, pišu katalonski mediji. Braida je na Meazzi budnim okom pratio 20-godišnjeg hrvatskog veznjaka kojeg svim silama želi dovesti na Camp Nou. Nije prvi put da bivši dugogodišnji čelnik Milana uživo „snima“ veliku nadu hrvatskog nogometa.

Osim Barcelone Kovačića u svojim redovima žele vidjeti brojni europski klubovi, kako piše katalonski Sport, uključujući najveće engleske klubove. Barcelona bi uskoro mogla poslati konkretnu ponudu na adresu Intera, u koju bi mogao biti uključen i krilni napadač Barcelone Pedro Rodriguez ili možda Alex Song, koji je trenutačno na posudbi u West Hamu.

Braida se snažno zalaže za dovođenje Kovačića, tvrdi da bi se on idealno uklopio u stil igre „balugrane“ te da bi mogao biti budućnost Barcelone, u kojoj su već dva hrvatska reprezentativca, Ivan Rakitić i Alen Halilović, bivši Kovačićev suigrač u zagrebačkom Dinamu. Kako trenutačno stvari stoje, čini se da će ostatak tehničke komisije i trener Barcelone Luis Enrique prihvatiti Braidov prijedlog.

Braida je doveo u Milan Van Bastena, Gullita, Rijakaarda, Bobana, Kaku...

Nekadašnji generalni direktor Milana jedan je od najzaslužniji ljudi, štoviše, najvažniji uz vlasnika i predsjednika kluba Silvija Berlusconija te njegova prvog zamjenika Adriana Gallianija, za streloviti uspon „rossonera“ krajem 80-tih godina i svu silu trofeja koje osvojio milanski klub u posljednjih tridesetak godina, od čega pet naslova prvaka Europe, što je najuspješnije razdoblje Milana u povijesti. Braida je kao bivši nogometaš, napravio sasvim solidnu karijeru, bio je stručno najpotkovanija osoba Milanova najužeg vodstva. On je predlagao pojačanja Gallianiju, a Berlusconi je kao vlasnik kluba „amenovao“ transfere.

Upravo na Braidovo inzistiranje u Milan su krajem 80-tih stigli nizozemski „dragulji“ Van Basten, Gullit i Rijkaard, koji su uz pomoć talijanskih asova poput Franca Baresija, Donadonija, Virdisa, Paola Maldinija, Costacurte, Tassottija i Ancelottija, povratili staru slavu posrnulom velikanu talijanskog i europskog nogometa. Braida je potom inzistirao na dolasku Zvonimira Bobana i Dejana Savičevića, a kasnije je doveo Ševčenka, Kaku i Thiaga Silvu.

Braidi bi Kovačić mogao biti jedna od prvih velikih akvizicija otkada se prihvatio posla u Barceloni. Talijan ali i katalonski div očito iznimno cijene hrvatske nogometaše!