Nogomet
Nogomet

Klopp neće na Otok: Englezi tvrde da će najprije u - Real!

Nakon objave da napušta Borussiju nametnulo se pitanje koga će od ljeta trenirati Jürgen Klopp.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Jürgen Klopp na izvanrednoj je press konferenciji u srijedu potvrdio kako će na kraju ove sezone napustiti Borussiju Dortmund.

Posebno je indikativna bila njegova najava kako ne misli uzeti time-out od nogometa što je u prijevodu značilo: "Otvoren sam za sve opcije..."

Dok je prethodno govorio u svojoj budućnosti Klopp je redovito naglašavao kako bi karijeru volio nastaviti u Engleskoj jer je "Premierliga jedina od liga petice u kojoj ne bi imao problema s prilagodbom s obzirom da poznaje jezik".

'Nemogući scenariji': Serie A, Championnat i engleski velikani

BBC je povodom Kloppova potvrde odlaska napravio veliku analizu u kojoj su došli do zaključka kako Nijemac ipak neće na Otok. Tvrde da su šanse male ili gotovo nikakve da preuzme Manchester United, Liverpool, Arsenal ili Manchester City dok je zbog velikog nesrazmjera u ambicijama teško povjerovati da bi mogao preuzeti klubove poput West Hama ili Newcastlea, čijim se menadžerima stolice itekako tresu.

Jednako se nemogućim čine opcije sa Serie A ili Le Championnatom koji sve više kaskaju za trima najjačim europskim ligama. Malu mogućnost ostavljaju i za treniranje Bayerna (ukoliko Josep Guardiola odluči otići iz kluba nakon završetka ugovora u ljeto 2016.) te se kao prva destinacija nameće - Primera.

Veliko AKO u Perezovim razmišljanjima

Od tri kluba koja bi mogli platiti Kloppa i s kojima bi on mogao jurišati na osvajanje Lige prvaka onaj koji Nijemca prije od ostalih mogao dovesti jest - Real Madrid, što BBC objašnjava na sljedeći način:

"Santiago Bernabeu je svakako potencijalna destinacija jer budućnost Carla Ancelottija daleko je od izvjesne. Na nedavnoj press konferenciji predsjednik Reala Florentino Perez najavio je kako će Ancelotti biti pod povećalom u idućim danima i tjednima, a glavni kamen spoticanja zapravo je Zinedine Zidane kojeg Perez želi vidjeti kao trenera i koji trenutno stječe iskustvo vodeći rezervnu momčad. Procijene li, pak, da je ovog ljeta rano za Zidaneov dolazak, Klopp će biti glavni kandidat."