Nogomet
Nogomet

Kapetan BIH Spahić optužen za namještanje utakmice

Kapetan nogometne reprezentacije BiH Emir Spahić na udaru je optužbi za namještanje utakmice od strane ruskih medija, kao i suigrača iz Lokomotive.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U listopadu prošle godine Lokomotiv je izgubio od Khimkija 0:2, a Emir Spahić je u obrani napravio čitav niz pogrešaka kojima je praktički poklonio gostima pobjedu.

>> U Bugarskoj suci namještali utakmice?

Bivši igrač Lokomotiva Sergej Gurenko priznao je ruskim medijima kako je nakon tog 25. kola prestao komunicirati s Emirom Spahićem, zbog činjenice da je on sudjelovao u namještanju utakmice.

'Mnogi kažu kako je Spahić prodao utakmicu protiv Khimkija. Odgovorio sam na svoj način. Prestao sam ga pozdravljati. Nisam ga primjećivao u svlačionici i na treningu. Spahić bi treba doći i objasniti djeci što se dogodilo. Ostao sam pomalo zbunjen kada sam vidio kakve je Spahić pravio greške. Nakon utakmice sjedio sam u svlačionici i pomislio: Kakvog ima smisla trening i utakmice, kada nam se ovo događa. U duši sam osjetio prazninu,' izjavio je Sergej Gurenko za 'Sport ekspres', koji je sa Spahićem igrao u zadnjoj liniji na ovoj utakmici.

Spahić se brani da je igrao povrijeđen i da su brojne greške bile plod fizičke nespremnosti.