Nogomet
Nogomet

Kovačev kapetan saznao da ima tumor, ali večeras će igrati!?

Klub iz Frankfurta igra prvu od dvije 'biti ili ne biti' utakmice.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Uoči prve utakmice doigravanja za ostanak u Bundesligi katastrofalna vijest zadesila je Eintracht Frankfurt.

Njihov kapetan Marco Russ saznao je da ima tumor i to na način da je prvo doping test 30. travnja nakon utakmice s Darmstadtom pokazao da je bolestan nakon čega je napravio dodatne analize krvi i urina te ultrazvuk pregled. Nažalost, potvrđeno mu je da ima tumor.

Bez obzira što je dokazano kako je Russ bolestan, tužitelj u Frankfurtu je izdao nalog o pretresu njegove hotelske sobe kako bi pronašli eventualna nedozvoljena sredstva što je, naravno, izazvalo bijes u Eintrachtu.

Kapetan Russ povukao je potez kojim je iznenadio i oduševio sve, a posebno navijače svog kluba.

Odgodio početak liječenja kako bi pomogao klubu

"Marco je rekao liječnicima da želi igrati jer se osjeća sposobnim biti na terenu. Oni su se s tim složili i igrat će protiv Nürnberga", potvrdio je Eintracht na svojoj službenoj stranici.

Tako će Niko Kovač u prvoj od dvije utakmice protiv trećeplasiranog drugoligaša moći računati na kapetana momčadi koji je poručio kako će s liječenjem započeti nakon što Eintrachtu i službeno završi sezona. Znači, u utorak jer u ponedjeljak ih čeka uzvrat u Nürnbergu.

Russ je inače dijete Eintrachta u kojeg je stigao kao talentirani dječak s 11 godina (1996.) i ostao sve do 2011. kada je otišao u Wolfsburg i zadržao se dvije sezone poslije kojih se vratio.