Nogomet
Nogomet

Kovač zasad ne dolazi u Dinamo

Činilo se da je sve spremno za dolazak Roberta Kovača u Maksimir. Dinamo želi njega, on želi u Dinamo, pristala je i supruga Anica, no vijesti iz Dortmunda, kamo su Zdravko i Zoran Mamić otišli na pregovore, ipak nisu dobre.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Od Roberta Kovača u dresu Dinama ni ovoga puta neće biti ništa, barem zasada. Hrvatski reprezentativac bio je spreman doći u Maksimir, no ispriječio se njegov sadašnji klub dortmundska Borussia.

Stav uprave kluba iz Dormunda je jasan. Robert Kovač za sada ne može ići u Dinamo! Za 35-godišnjeg stopera još nisu našli odgovarajuću zamjenu i ne žele ga pustiti dok je ne nađu.

Hoće li Modri put Turske, gdje ih očekuje nastavak priprema krenuti bez Roberta Kovača još uvijek je neizvjesno jer prijelazni rok traje do 31. siječnja.

>> Kovač: SP ću gledati putem TV ekrana

Trener Marijan Vlak ocijenio je kako bi dolazak reprezentativnog stopera Roberta Kovača u zimskom prijelaznom roku pozitivno djelovao na momčad i atmosferu u klubu.

'Radi se o igraču koji ima rejting, ime i kapacitet. On je vrlo karakteran igrač i pravi profesionalac, kojeg sam imao priliku upoznati u reprezentaciji. Od njegovog mogućeg dolaska profitirat će mladi igrači. U svakom slučaju predstavljat će pozitivnu dimenziju za momčad i atmosferu', kazao je Vlak, a prenosi službena web stramica Dinama.

Do kraja siječanjskog prijelaznog roka još je pet dana. Na potezu je uprava Dortmunda. Ako dovedu još jednog stopera, Robert Kovač bi mogao debitirati na Poljudu protiv Hajduka.