Nogomet
Nogomet

Sjajni Rakitić zabio već 8. gol u sezoni: 'Titula nam neće izmaknuti'

Rakitić je opet zabio, ovaj put u čudesnoj utakmici Barcelone.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, strijelac i asistent u pobjedi Barcelone od 8-0 na gostovanju kod Deportiva, uvjeren je kako im naslov prvaka Španjolske neće izmaknuti u posljednja četiri kola premda Atletico Madrid ima isti broj bodova a Real Madrid jedan bod manje.

"Mi uvijek želimo pobijediti. Moramo do kraja nastaviti ovako. Sve se odvija jako brzo, za nekoliko dana igramo novu utakmicu, te moramo dati 100 posto svojih mogućnosti. Uvjereni smo da nam titula neće izmaknuti", izjavio je Rakitić.

Hrvatski vezni igrač je u 11. minuti dodao loptu Luisu Suarezu za vodstvo od 1-0, a u 47. minuti je i sam zabio pogodak za 3-0. To mu je bio osmi pogodak ove sezone, te šesta asistencija u 52 nastupa.

"Važno je zabijati golove, ovaj put ih je ušlo osam, a sada ćemo nastojati pobijediti sve utakmice do kraja", rekao je Rakitić.

Aktualni prvak Barcelona do kraja prvenstva igra još protiv Sportinga, Betisa, Espanyola i Granade. Katalonska momčad je pobjedom nad Deportivom prekinula niz od tri poraza zaredom u prvenstvu.

"Prošlu utakmicu protiv Valencije također smo dobro odigrali, no sve ovisi o tome hoće li lopta ući u mrežu ili ne. Nakon te utakmice sam rekao da 100 posto vjerujemo u sebe i sada jedva čekamo da dođe idući susret pa da nastavimo pobjeđivati", rekao je 28-godišnji hrvatski nogometaš.

Barcelona ima 79 bodova, kao i Atletico Madrid, a Real Madrid 78.

"Situacija se nama nije ništa promijenila, niti nakon prošlog poraza, niti sada nakon ove uvjerljive pobjede. Imamo samopouzdanja, isti cilj, pred nama su četiri utakmice, četiri finala i dat ćemo sve od sebe u tim susretima", istaknuo je Rakitić.

"Ovaj put sam zadovoljan što nismo primili gol, što nam se nije ponovilo da protivnik stvori dvije-tri prilike i zabije, što znači da ispravljamo greške. To je pozitivno s ove utakmice", dodao je.

Barcelona je bila izgubila na svom stadionu od Real Madrida sa 1-2, u gostima od Real Sociedada 0-1, a onda i od Valencije 1-2.

"No protiv Deportiva smo odigrali dobru utakmicu nakon koje smo jako zadovoljni i ponosni. Iz utakmice u utakmicu pokušat ćemo biti sve bolji", zaključio je.