Nogomet
Nogomet

Talijani opet sele Perišića na Otok: London ili Liverpool?

Ivan Perišić mogao bi na ljeto opet promijeniti klub.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hoće li hrvatski reprezentativac Ivan Perišić već nakon prve sezone Inter zamijeniti nekim novim klubom, pitaju se talijanski mediji konstantno špekulirajući s njegovim odlaskom, prvenstveno u Premierligu.

Dugo se pisalo kako će Hrvat biti jedan od mnogih velikih zvijezda koje će Antonio Conte povući sa sobom iz Italije u London. Novi trener Chelseaja prvo mora vidjeti odlazi li mu najbolji igrač, eden Hazard, a ukoliko ode mjesto bi se na desnom krilu moglo otvoriti za našeg Perišića.

Sam Perišić je nekoliko puta ponovio kako mu je odlično u Milanu. U Inter je stigao na vlastiti zahtjev iako ga Wolfsburg nikako nije htio prodati. Zov Chelseaja i Premierlige mogao bi biti veliki izazov njegovom ostanku u Italiji.

Naravno, Inter će čekati pravu cijenu, no situacija u Serie A je takva da ne mogu parirati niti srednjem razredu engleskog nogometa. Talijanski mediji pišu kako se u cijelu priču uključio Everton kojeg je navodno Roberto Martinez htio dovesti još kad je ovaj sjajno igrao u Wolfsburgu. Plavi klub iz Liverpoola trebao bi na Romeluu Lukakuu zaraditi oko 50 milijuna eura, a dobar dio te zarade žele, pišu talijanski mediji, potrošiti na hrvatskog nogometaša.

Igrač ponikao u Hajduku kao junior je otišao u francuski Sochaux, a nakon toga je u svakom sljedećem klubu proveo po dvije sezone. Club Brugge, Borussia Dortmund, Wolfsburg… Hoće li Inter nastaviti niz ili Perišić već na ljeto seli među ludu konkurenciju Premierlige?