Nogomet
Nogomet

Igrači West Hama oduševljeni novim stadionom: Večeras se piše povijest!

West Ham United od 20.45 igra prvu povijesnu utakmicu u svom novom domu.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Boleyn Ground je, iako neće tako skoro biti zaboravljen, ipak otišao u povijest. Vrijeme je za novu eru West Hama Uniteda koja počinje večeras na donedavno olimpijskom stadionu, a koji zasad nosi naziv London Stadium.

To je novi dom Hammersa koji će na premijeri dočekati naše susjede Slovence. Domžale su sjajnom igrom i pobjedom 2:1 iznenadile momčad Slavena Bilića koji je u Ljubljani bio na tribinama zbog suspenzije. West Ham tako neće imati lak zadatak na povijesnom domaćinstvu, ali navijači ipak vjeruju u prolazak u play-off Europske lige.

Za utakmice Uniteda već je prodano nevjerojatnih 52 tisuće sezonskih karata. Ona pokoja tisuća 'ostatka ostataka' već je rasprodana za Domžale i nedjeljni prijateljski susret s Juventusom. Bit će to pravi spektakli, ali i upoznavanje svih, od igrača do navijača, s novim stadionom.

''Radujem se večerašnjoj prvoj utakmici na novom stadionu, teren je savršen'', napisao je Bilićevo otkriće iz prošle sezone Michail Antonio.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Nema tko nije putem društvenih mreža komentirao stadion među nogometašima West Hama pumpajući tako atmosferu pred uzvrat sa Slovencima. Čini se kako su Domžale ipak u drugom planu, pa je Slaven Bilić pozvao na oprez.

''Prvo, želim izraziti žaljenje zbog pogibije igrača Maribora'', rekao je Bilić prije nego što se okrenuo Domžalama.

''Dugo smo govorili o novom stadionu, sada je tu i lijepo je što je rasprodan. Imamo negativan rezultat, znamo da moramo igrati bolje nego u prvoj utakmici, i to protiv momčadi koja zna igrati nogomet. Vjerujem da ćemo ući u doigravanje.''

Preko 50 tisuća navijača West Hama večeras kreće u stvaranje nove čarolije. Više od 100 godina tradicije Uptona Parka neće biti lako nadomjestiti, a hoće li atmosfera biti bolja ili lošija nego prije, saznat ćemo uskoro…