Nogomet
Nogomet

Ibričić ljut na Marića: Možda i nama sudac pomogne

Tko o čemu, a Dinamo ili Hajduk o sucima, ovisno već o tome tko se smatra zakinut. Daruvarski sudac Bruno Marić na jučerašnjoj je utakmici imao prilično posla, a odluke se naravno, uvijek tumače dvojako...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U 34. minuti Marić je isključio Juricu Buljata, koji je ušao tek koju minutu prije toga, zbog namjernog udaranje rukom u glavu Marija Mandžukića. Hajduk je ostao na 10 igrača. Drugo isključenje dogodilo se samo 10 minuta kasnije. Sudac je crveni karton pokazao i Siniši Liniću koji je s leđa na sredini terena srušio Mandžu. Prema mišljenju nekih to je morao biti žuti karton i upravo je to odluka oko koje će se još danima lomiti koplja.

Kako Buljat nije želio davati izjave nakon utakmice, što se dogodilo objasnio je član Mišinog stožera Zlatko Vujović, prenose Sportske Novosti

'Buljat nam je u svlačionici objasnio da je padao i da pritom nije vidio protivničkog suigrača, a u padu je instinktivno mahnuo rukom. Što se tiče drugog crvenog, smatram da Linić nije zaslužio isključenje jer tako je crveni kasnije mogao dobiti i Igor Bišćan. Šanse su nam teoretske, ali tko zna, možda se dogodi nešto pozitivno', kazao je Vujović.

>> Butina: Znao sam u Splitu primiti i po četiri komada!

>> VIDEO: Dinamo se poigrao s najvećim rivalom

Hrvoje Vejić pak, smatra kako je Dinamo u potpunosti zaslužio pobjedu, a suđenje pritom nije stavio u prvi plan.

'Teško je s terena vidjeti i precizno procijeniti situacije. Ako je sudac nešto pogriješio, vjerujem da to nije učinio namjerno, bez obzira što je bilo vrlo diskutabilnih procjena. Dinamo je vrlo blizu osvajanju Kupa, ali mi se nećemo predati i probat ćemo u Splitu napraviti čudo', rekao je Vejić.

 

A iako ni on ne gubi nadu, možda najogorčeniji na suđenje bio je Senijad Ibričić.

'Možda i nama sudac pomogne kao i Dinamu. Šteta je što nismo jednu od tri velike prigode u drugom poluvremenu pretvorili u pogodak. S jednim pogotkom imali bismo puno veće šanse, no nada i ovako postoji', kazao je.

Više o