Nogomet
Nogomet

I Brazilci mogu biti promašaji

Englezi ne mogu vjerovati: u Tottenhamu igra loš brazilski nogometaš. Sada je i službeno dokazano da iz zemlje sambe na Otok mogu stići loši nogometni proizvodi. Zdravko Mamić to je već odavno znao kupivši Andersona Costu, a tko je crna ovca u Spursima?

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Gilberto da Silva Melo igra na lijevoj strani obrane Spursa, a novinar Daily Maila zlobno će reći 'kada je Tottenham očajan'. Kolega se obrušio na jadnog Brazilca nakon još jednog katastrofalnog kiksa kojeg je Gilberto napravio na utakmici sa Spartakom u srijedu navečer. Branič Tottenhama bio je toliko neodlučan da je jednostavno propustio loptu igraču Spartaka koji je lako zabio Gomesu. 

>> VIDEO: Modrićev prvijenac za Tottenham

Pita se kako je moguće da je takav igrač sakupio čak 24 nastupa za Brazil, a potpuno je izgubio kontrolu opaskom da Brazilac uopće nije ni trebao igrati profesionalan nogomet pozivajući na odgovornost njegove roditelje.


Gilberto je u London stigao u siječnju nakon 'ponude koju Hertha nije mogla odbiti'. Naime, 31-godišnjak je u redove Spursa prešao za gotovo 2 milijuna funti, a ugovor s Herthom trajao mu je još šest mjeseci. Bio je to još jedan biser 'najurenog' sportskog direktora Damiena Comollija. Debi Gilberta u bijelom dresu nagovijestio je katastrofu napravivši katastrofalnu pogrešku kod gola PSV-a u prošlogodišnjoj Ligi UEFA.

Od tada pa do danas, Gilberto je šest puta startao u prvoj momčadi Tottenhama te još tri puta ušao kao zamjena. Tri puta je zbog loše igre zamijenjen već nakon prvih 45 minuta, a, složit ćete se, to sve govori o njegovoj igri. No on je samo jedan u nizu loših Tottenhamovih kupovina zbog čega ga neki i zovu 'ukletim' klubom.