Nogomet
Nogomet

Hrvoje Čustić: Tužna obljetnica smrti koja je potresla hrvatski nogomet

Sedam godina je prošlo od pogibije nogometaša Zadra na utakmici Prve HNL.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Zvuči pomalo nevjerojatno, ali to je surova istina. HNL je jedna od rijetkih liga, a Hrvatska jedna od rijetkih zemalja u Europi u kojoj nitko nije smrtno stradao zbog navijačkog nasilja. S druge strane, jedna je od rijetkih liga u kojoj je nogometaš poginuo igrajući utakmicu.

Prije točno sedam godina bitku za život izgubio je Hrvoje Čustić, nogometaš Zadra koji je nekoliko dana ranije (28. ožujka) glavom udario u betonsku ogradu na Stanovima. Borio se za jednu loptu s nogometašem Cibalije Tomislavom Jurićem i u 2. minuti susreta doživio smrtonosnu povredu.

Zbog udarca u zid zadobio je nagnječenje mozga, operiran je, no stanje mu se naglo pogoršalo 3. travnja kada je izgubio najvažniju utakmicu.

Hrvoja Čustića zadarski se Tornado sjeti češće nego jednom godišnje, a majicu s njegovim likom ispod dresa nosi vratara Monaca i hrvatska 'jedinica' Danijel Subašić. Tog dana Suba je ostao bez najboljeg prijatelja iz djetinjstva, a upravo je on ispucao loptu za koju se Hrvoje borio u toj nesretnoj 2. minuti.
 

Više o