Nogomet
Nogomet

Utakmica odluke: Hrvatske trupe u pohodu na Minsk

Večerašnji ogled hrvatske nogometne reprezentacije spada u jedan od onih biti ili ne biti...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Bodovi su potrebni kao svakom prosječnom građaninu – kuna. Nismo više u situaciji da možemo pogriješiti.

Večeras je najveći ispit za Slavena Bilića - igra nam samo pobjeda

Ispit koji ostavlja Hrvatsku u utrci za SP u Južnoj Africi treba položiti na sjeveroistoku Starog kontinenta, u zemlji bivšeg SSSR-a - Bjelorusiji. Na stadionu tamošnjeg Dinama, u Minsku, 'kockasti' jurišaju po tri boda protiv vrlo neugodne reprezentacije.

Engleska je bila utakmica kvalifikacija, Ukrajina ispit godine, a što možemo reći za Bjelorusiju, nego krucijalni susret za odlazak na najveću smotru. Spotaknemo li se u Minsku, teško da ćemo vidjeti Južnu Afriku. Prođemo li neokrznuti, čeka nas još jako velik posao, i možda još teži raspored.

>> Vatreni ne gube protiv zemalja bivšeg SSSR-a!

Imamo individualnu kvalitetu, potrebno samopouzdanje i stručni stožer kojem vjerujemo. Momčad je spremna, ali više od svega nam je potrebna mirnoća i strpljenje. U ovakvim dvobojima se stvaraju junaci i tragičari, jer pobijedi li Bjelorusija, onda padamo u ponor. U suprotnome 'živimo' do sljedećeg susreta.

Večeras smo jači i za Eduarda, prvu napadačku violinu ove reprezentacije. Znamo koliko nam je falio posljednjih godinu i pol dana. Od njegove ozljede nismo dobili niti jednu ovako važnu utakmicu. Pokleknuli smo protiv Turske na Euru, protiv Engleza u Zagrebi i remizirali protiv Ukrajinaca nedavno na Maksimiru.

Već dugo nismo odigrali veličanstvenu utakmicu, ali nekako smo uvjerenja da nam treba malo sreće i jedna bitna pobjeda kako bi sve krenulo svojim tijekom – plasmanom na SP.

Hrvatska će večeras preferirati 4-4-2, formaciju kojom je Bilić započeo svoj mandat i nadamo se igrom koja je ostvarila povijesne pobjede nad Englezima te plasman na Euro. Bjelorusi imaju kvalitetu, ali ako budemo na nivou nemaju – šanse.

Ipak mislimo da ćemo biti pravi i na kraju svi zajedno slaviti u okolnim kafićima, na plažama, u restoranima ili kod kuće pred televizorom – skupa s prijateljima i najbližima…