Nogomet
Nogomet

Hrvatska i SAD u Londonu na 24. obljetnicu povijesne utakmice!

HNS je dogovorio prijateljski ogled s reprezentacijom SAD-a 12. studenoga ove godine u Londonu, čime će se na prigodan način obilježiti 24 godine od prve međunarodne utakmice Vatrenih, kada je Hrvatska u Zagrebu pobijedila Amerikance 2-1...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

"Iznimno mi je drago što smo postigli ovakav dogovor s kolegama iz Američkog nogometnog saveza. Znamo svi što je povijesna utakmica 1990. značila za Hrvatsku i hrvatski nogomet, tada je sve krenulo i ovim susretom ćemo lijepo obilježiti skoro četvrt stoljeća od tog ogleda. Amerikanci su odlična reprezentacija, nogomet je tamo u velikoj ekspanziji i ovo će biti sjajna promocija i za američki, i za hrvatski nogomet", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Utakmica će se odigrati 12. studenoga u 20 sati na stadionu Fulhama u Londonu, objavljeno je u subotu na internetskom portalu HNS-a.

Amerikanci, koje vodi Juergen Klinsmann, trenutno su 17. reprezentacija svijeta, a na SP-u u Brazilu pružili su odlične partije te su se plasirali u osminu finala, gdje su u produžetku izgubili od Belgije.

U povijesnoj utakmici odigranoj 17. listopada 1990. u Zagrebu za Hrvatsku su nastupili Dražen Ladić, Tonči Gabrić, Zoran Vulić, Drago Čelić, Darko Dražić, Vlado Kasalo, Saša Peršon, Kujtim Shalla, Zlatko Kranjčar, Ivan Cvjetković, Aljoša Asanović, Marko Mlinarić, Gregor Židan i Mladen Mladenović, a izbornik je bio legendarni Dražan Jerković. Hrvatska je pobijedila 2-1, a strijelci su bili Asanović i Cvjetković. (Hina)