Nogomet
Nogomet

Hoffenheim kani postati moćan europski klub!

Bundesligaški novajlija, Hoffenheim, koji je prošlog tjedna osvojio naslov 'zimskog prvaka Njemačke', uživio se u ulogu lidera pa je obznanio da kani postati jedan od 'moćnika' u njemačkom nogometu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Klub iz grada sa samo 3300 stanovnika, koji igra na unajmljenom stadionu, poslije 17 kola Bundeslige zauzeo je prvo mjesto na ljestvici iako ima isti broj bodova kao i branitelj naslova prvaka, minhenski Bayern, jer ima bolju gol-razliku od njega.

'Zaslužili smo naslov 'zimskog prvaka' jer smo od starta prvenstva bili na čelu ljestvice' - izjavio je predsjednik kluba, njemački multimilijunaš Dietmar Hopp, koji je bogatstvo stekao zahvaljujući softwarskom biznisu.

Hoppe financijski pomaže Hoffeheim od 1990. godine, a nakon što je s igračima i trenerskim štabom proslavio kraj jesenske berbe bodova izjavio je noviunarima:

'Neću reći da ćemo na kraju prvenstva biti prvi, ali mogu obećati da ćemo biti pri vrhu i da će naš novi stadion sa 30.000 sjedećih mjesta, na kojemu ćemo igrati u drugom dijelu prvenstva, stalno biti pun.'

Trener Hoffenheima, Ralf Rangnick, koji se minulih sezona afirmirao kao trener Schalkea, dobro je profilirao momčad, koja njeguje napadački stil igre. No, i on sam priznaje da na početku natjecanja u Bundesligi nije očekivao da će njegova momčad, prvoligaški debitant, u 17 kola skupiti 35 bodova:

'Učinili smo golem kvalitativni skok, a u nastavku natjecanja bit ću vrlo zadovoljan i ako budemo napredovali korak po korak. Postigli smo 42 pogotka, više i od slavnog Bayerna, a imamo i najboljeg strijelca Bundeslige, bosanskohercegovačkog reprezentativca Vedada Ibiševića, koji je zabio 18 golova. No usprkos svim tim atributima, bit će teško u nastavku održati Bayernov ritam. Jer Juergen Klinsmann ima sjajnu momčad, predvođenu francuskim 'motorom' Frankom Riberyjem.'

>> Bosanski topnik bolji od Bilića i Ronalda

I dok je Rangnick vrlo oprezan u prognozama, Hopp je prošlotjednom kupnjom bivšeg njemačkog reprezentativnog vratara Tima Hildebranda, koji je do sada bio član Valencije, pokazao da ne kani stati, odnosno, da će njegov klub i na proljeće biti vrlo ambiciozan i opasan takmac svim ostalim Bundesligašima.